Motivul pentru care trebuie să adaugi o linguriță de oțet în piureul de cartofi. Secretul pe care puțini îl cunosc
Oțetul este un produs pe care îl avem mereu în bucătăria noastră, fie că este alb sau de mere. Cartofii sunt considerați un aliment versatil. Îi putem coace, îi putem pasa pentru piure sau pot fi prăjiți. Iar dacă vrei să pregătești un piure de cartofi delicios, îți prezentăm un truc pe care nu mulți îl cunosc. Iată de ce să pui oțet în piure.
Un truc în bucătărie atunci când vrei să pregătești cartofii piure este să adaugi o cantitate de oțet în apa în care sunt fierți. Nimeni nu va depista gustul ingredientului suplimentar, dar cei care au gustat preparatul final vor observa efectul pe care îl are.
De ce să pui un strop de oțet când fierbi cartofi
Un piure de cartofi fin și fierbinte, lângă o friptură abia scoasă din cuptor sau la grătar, este un răsfăț pentru orice familie, mai ales în lunile mai reci, când toată lumea preferă mesele calde gătite în casă. De asemenea, o porție de cartofi pai este o altă slăbiciune a multor persoane. Aceștia pot fi pregătiți fie în ulei, fie la cuptor, cu ajutorul oțetului.
Astfel, pentru ambele metode de gătit a cartofilor, adăugarea unei cantități de oțet nu schimbă gustul, dar are un impact mare asupra texturii. Nu mulți oameni știu să folosească acest ingredient suplimentar în acest fel, dar el frăgezește cartofii. Chiar și cartofii pai pot deveni moi la interior și crocanți la exterior.
Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți cartofii timp de 30 de minute și să adăugați sare și puțin oțet după 15 minute. Oțetul face ca odată ajuns în oala cu apă, cartofii să formeze o crustă subțire în exterior. Această crustă este tot ce trebuie pentru a-i ajuta să-și păstreze forma și să nu devină prea moi sau să se sfârâme. Așadar, oțetul adăugat în timpul fierberii îi va face să devină fragezi, iar sarea îi ajută să elimine excesul de amidon și să nu se lipească unii de alții. Chiar dacă durează mai mult pregătirea cartofilor în acest fel, diferența este notabilă.