O rețetă gustoasă pe zi: Tiramisu cu piure de dovleac
Ingrediente Tiramisu cu piure de dovleac:
Pentru pișcoturi: 100 g făină, 1 praf sare, 50 ml lapte de soia, 30 ml ulei, 20 g amidon, 4 g praf de copt, 1-2 linguri zahăr, 100 ml cafea tare, pentru înmuiat pișcoturile; Pentru umplutură: 1 kg dovleac, 1 pliculeț gelatină, 1 praf scorțișoară, 250 g frișcă vegetală, zahăr, după gust; Pentru decor: frișcă vegetală, 1 linguriță cacao.
Combini ingredientele uscate, apoi le torni pe cele umede și frămânți un aluat moale pe care îl transferi într-un poș sau într-o pungă tăiată la un capăt. Tapetezi o tavă și formezi bastonașe de mărimea unui pișcot. Dai tava la cuptorul încins și le ții până când se rumenesc ușor, le scoți și le lași la rece. Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Coci dovleacul, peste care presari scorțișoara, 40-45 de minute, apoi îl scoți, îl ții la răcit și îl mixezi cu blenderul. Bați frișca, punând zahăr după gust, și o încorporezi în piureul de dovleac, apoi, în fir subțire, adaugi gelatina și continui să amesteci. Treci rapid câteva pișcoturi prin cafea și le aranjezi într-o tavă rotundă, cu pereți detașabili, apoi întinzi o parte din crema de dovleac, așezi un alt rând de pișcoturi, iar cremă și termini cu pișcoturi. Decorezi cu frișcă vegetală și cu cacao, după gustul tău. Dai la frigider câteva ore.