Cum să faci cel mai gustos piure de cartofi. Ingredientul secret care face diferența

Clasicul piure de cartofi domnește pe mesele românilor drept garnitură pentru cele mai gustoase fripturi. Rețeta tradițională ne informează că trebuie să adăugăm în cartofii fierți și pisați unt și smântână sau lapte, în funcție de preferință. O nouă idee revoluționează rețeta de piure și te ajută să-l faci mult mai moale și fin, adăugând un singur ingredient. 

Cum să prepari cel mai fin piure de cartofi / foto: Pixabay
Cum să prepari cel mai fin piure de cartofi / foto: Pixabay

Dacă și tu obișnuieși să prepari rețeta clasică de piure în care adaugi unt și smântână, Click! îți oferă o altă alternativă. Ai nevoie de un singur ou care să înlocuiască celelalte două menționate. Rămâi în continuare pentru a afla cum anume poți prepara cel mai bun piure de cartofi, însă într-o altă manieră.

Piure de cartofi cu ou. Rețete pe care o poți face și tu cu ușurință 

Cel mai cremos piure de cartofi este acela în care nu ești nevoit să mai adaugi smântână și unt, ci un singur ou. Acest truc este folosit de majoritatea bucătarilor, care obțin cel mai gustos și mai fin preparat din cartofi. 

Tot ceea ce trebuie să faci este să spargi un ou în el atunci când este aproape gata. Cu siguranță nu vei regreta că ai renunțat la celelalte ingrediente pe care obișnuiai să le folosești. 

Top 3 lucruri pe care nu le știai despre cartofi

Câteva curiozități pe care trebuie să le știi despre cartofi / foto: Pixabay
Câteva curiozități pe care trebuie să le știi despre cartofi / foto: Pixabay

Cartofii se numără printre cele mai consumate legume în întreaga lume. Prețul accesibil și nenumăratele modalități în care sunt gătiți constituie doar câteva avantaje. De aceea ar trebui să cunoști câteva informații despre cartofii pe care îi consumi atât de des: 

1. Cartofii au fost cultivați pentru prima dată de către incași, în apropierea anului 200 i.Hr. În secolul al XVI-lea. Poporul spaniol a adus cartoful în Europa, care la început era considerat o legumă „exotică”, întrucât nu apărea menționat în Biblie.

2. În anul 2010, un fermier englez a cultivat cel mai mare cartof din lume, a cărui greutate atingea 3.76 kg.

3. Culturile de cartofi sunt cele mai ușor de îngrijit. Nu necesită o cantitate mare de apă, îngrășământ sau alte pesticide care să ajute să se dezvolte armonios.

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net