După caniculă, vine potopul! Meteorologii ANM au emis avertizări meteo de ploi și furtuni violente

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod galben de ploi și furtuni violente în mai multe județe din România pentru 16 iulie, începând cu ora 12.00, până la ora 21.00, dar și Cod roșu și Cod portocaliu de temperaturi extreme.

Meteorologii ANM au emis noi avertizări meteo / foto: arhiva Click!
Meteorologii ANM au emis noi avertizări meteo / foto: arhiva Click!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Codul va fi valabil de astăzi, 16 iulie, începând cu ora 12:00, până la ora 21:00, fiind anunțate vijelii puternice, grindină, averse torențiale și descărcări electrice în zona continentală a Dobrogei, în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în Maramureș, nordul Crișanei, în nord-vestul Transilvaniei și în nordul Carpaților Orientali.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Rămâne în vigoare şi codul roşu de caniculă

Sunt vizate de atenţionare judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi municipiul Bucureşti, integral, şi parţial Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Constanţa şi Tulcea.

De asemenea, rămâne în vigoare şi Codul roșu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat valabil în cea mai mare parte a ţării. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 42 de grade.

Se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat judeţele Maramureş Bistriţa-Năsăud, Harghita şi Mureş (parţial), temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

ANM a emis o avertizare Cod roşu de caniculă și pentru 17 iulie pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi sudul Transilvaniei şi al Crişanei, unde se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 42 de grade. Minimele termice nu vor coborî sub 22-24 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net