După praful saharian, vine gerul polar. Schimbările climatice aduc fenomene meteo ciudate

Ultima actualizare:

    Pârtiile de schi din Alpi  erau roz-gălbui de  la praful saharian
Pârtiile de schi din Alpi erau roz-gălbui de la praful saharian

Zăpada a devenit roz-gălbuie în Alpi şi majoritatea ţărilor din vestul Europei au asistat la un fenomen neobişnuit, după ce un nor de praf saharian s-a abătut începând de sâmbătă, 6 ianuarie. Luni, norul a ajuns şi în vestul şi sudul României, însă va fi urmat rapid de o răcire bruscă.

Schimbările climatice provocate de încălzirea globală aduc fenomene meteo ciudate asupra bătrânului continent. Administraţia Naţională de Meteorologie RA a informat că între 6 şi 9 februarie se produce avansarea unei mase de aer încărcate cu particule din nordul Africii către ţara noastră. Potrivit reprezentanţilor din cadrul Ministerului Mediului din România, depunerile de praf din ţara noastră au putut fi observate în zonele vestice, nord-vestice şi la munte, unde a plouat, îndeosebi în intervalul 7-8 februarie. Însă începând de marţi praful roşcat va cuprinde şi restul ţării până miercuri.


    De joi, 11 februarie,  vine îngheţul
De joi, 11 februarie, vine îngheţul

De joi noaptea, 11 februarie vremea se răceşte accentuat, iar între 12 şi 17 februarie un front atmosferic polar va face ca maximele să fie de -4 grade Celsius şi minimele de -10 grade. Răcirea accentuată va cuprinde toată ţara şi între 13-14 februarie se vor înregistra temperaturi negative, nopţi şi dimineţi geroase la nivelul întregii ţări. În zonele de munte temperaturile pot fi mai mici de -20 de grade Celsius pe timpul nopţii şi vântul poate sufla în rafale, iar pe creste poate atinge viteze de peste 110 km/h.

Dacă între 8 şi 12 februarie nivelul de precipitaţii va fi relativ însemnat cantitativ, după răcirea vremii precipitaţiile se vor restrânge la nivelul unor arii mai mici. Încă nu au fost emise avertismente de vreme rea, dar conducătorii auto trebuie să se pregătească pentru situaţii în care vor descoperi gheaţă pe carosabil la orele dimineţii.

Dezastru! S-a spart un gheţar

Dezastru în Himalaya! Peste 150 de persoane au pierit şi alte sute sunt date dispărute după ce o bucată de gheţar din Himalaya s-a rupt duminică şi a provocat un tsunami pe râul Dhauliganga, care a măturat două hidrocentrale. Tragedia s-a produs în nordul Indiei şi a distrus hidrocentrala Rishiganga, de pe râul Alaknanda, dar şi hidrocentrala de pe râul Dhauliganga. Satele  dintre cele două râuri, din statul Uttarakhand au fost distruse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net