Vești bune pentru români! Economia a crescut cu 5,2% în primul trimestru

Economia ╚Ť─ârii a crescut cu 5,2% ├«n primul trimestru al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, iar comparativ cu aceea╚Öi perioada a anului trecut a crescut cu 6,5%, potrivit datelor Institutului Na┼úional de Statistic─â publicate mar┼úi.

bnr jpeg

Institutul Na┼úional de Statistic─â a anun╚Ťat c─â, de╚Öi ├«n aprilie PIB a sc─âzut cu 0,1% ├«n ultimul trimestru al anului trecut, noile date arat─â c─â economia a cunoscut o cre╚Ötere de 1%.

"Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estim─ârii Produsului intern brut pentru trimestrul I 2022 c├ót ┼či a schimb─ârii modelului aplicat pentru ajustarea sezonier─â ├«n seria trimestrial─â, seria ajustat─â sezonier a fost recalculat─â, indicii de volum fiind revizui┼úi fa┼ú─â de a doua variant─â provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul IV 2021, publicat─â ├«n comunicatul de pres─â nr. 85 din 8 aprilie 2022.

Cite╚Öte ╚Öi Ajutoare ├«n euro, de la stat, pentru familiile cu venituri mici

Astfel: rezultatele trimestrului I 2021, comparativ cu trimestrul IV 2020, au fost revizuite de la 101,9% la 101,1%; rezultatele trimestrului II 2021, comparativ cu trimestrul III 2020, au fost revizuite de la 101,6% la 103,3%; rezultatele trimestrului III 2021, comparativ cu trimestrul II 2021, au fost revizuite de la 100,4% la 97,1%; rezultatele trimestrului IV 2021, comparativ cu trimestrul III 2021, au fost revizuite de la 99,9 la 101,0%", se precizează în comunicatul INS.

Care sunt estim─ârile B─âncii Mondiale

Potrivit statisticilor Comisiei Na┼úionale de Strategie ┼či Prognoz─â (CNSP) de la ├«nceputul acestei luni estimarea de cre┼čtere a economiei rom├óne┼čti pentru acest an a sc─âzut cu 1,4 puncte procentuale, la 2,9%, fa╚Ť─â de estim─ârile ini╚Ťiale. 

Cite╚Öte ╚Öi Rom├ónia, mult mai bogat─â dec├ót alte ╚Ť─âri din Europa. Pe ce loc se claseaz─â ╚Ťara noastr─â

Fondul Monetar de Investi╚Ťii FMI a esteimat o cre╚Ötere a economiei pentru 2022, de 2,2% fa╚Ť─â de 4,8% c├ót indica ├«n toamna anului trecut. Banca Mondial─â a fost mai rezervat─â ├«n privin╚Ťa cre╚Öterii economice indic├ónd o cre┼čtere mai modest─â a PIB-ului Rom├óniei, de 1,9%, noteaz─â Agerpress.ro

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

valetina pelinel borcea copii jpg
zavoranu bogdan furtuna jpg
brooklyn beckham nicola peltz jpg
oana zavoranu
ioana si ilie nastase renunta divortjpg jpg
jojo vacanta culinara jpeg
bal printul albert botezatu ela novak6 jpg
Teo Show Kanal D Teo Trandafir, Mihai Mitoseru, Bella Santiago (1) jpg
image
image
image
image
Elon Musk la inaugurarea fabricii Tesla din Germania FOTO EPA-EFE
criptomonede- bitcoin-ethereum-litecoin-xrp-crypto.jpg
subway alba iulia
ludovic orban jpeg
iphone usb c
image png