România, mult mai bogată decât alte țări din Europa. Pe ce loc se clasează țara noastră

Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, unitate de măsurare exprimată în paritatea puterii de cumpărare standard (PSS), a fost cotat în România la nivelul de 73% din media Uniunii Europene, acesta fiind mai mare decât în alte șase state ce fac parte din Blocul Comunitar al Uniunii Europene.

economie jpg

În ceea ce privește PIB-ul per capita înregistrat anul trecut, mai exact, valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard, România se află în jurul valorii de 73% din media Uniunii Europene, aflându-se la o valoare aproximativă cu cea a Portugaliei, care a fost de 74%, în timp ce Ungaria se află la valoarea de 76%, iar Polonia se află la valoarea de 77%, potrivit Adevărul.ro

Care a fost PIB-ul în România în 2021

De asemenea, Produsul Intern Brut per capita din România a reușit să întreacă alte stări din Europa, printre care se numără: Letonia - 71%, Croația - 70%, Slovacia - 68%, Grecia - 65% și Bulgaria - 55%. 

Vezi și Cu cât va crește salariul minim pe economie

La polul opus, cea mai prosperă țară din Uniunea Europeană a fost Luxemburg, care a reușit să înregistreze un PIB/locuitor aflat la valoarea de 177% peste media din Uniunea Europeană. După aceea, urmează Irlanda, care a înregistrat un PIB/locuitor exprimat la valoarea de 121% peste media înregistrată din Uniunea Europeană.  Astfel, în lista țărilor prospere se află și Danemarca - cu 33% peste media UE, Țările de Jos - 32% și Suedia - 23%, iar la scurtă distanță se află și Belgia - 22%.

Citește și Cresc contribuţiile la sistemul de pensii! Cât plătesc persoanele care lucrează în construcții

Cele mai prospere state cu un PIB per capita mai mare decât media Uniunii Europene sunt Germania, Finlanda și Franța. 

De altfel, datele comunicate de Eurostat, instituție care se ocupă cu măsurarea diferitelor statistici din Uniunea Europeană, reprezintă o estimare preliminară cu privire la paritatea puterii de cumpărare și Produsul Intern Brut per locuitor din Uniunea Europeană pentru anul 2021.  Datele detaliate vor fi publicate în lunile iunie și decembrie, iar potrivit datelor Băncii Mondiale, România avea în anul 2020 un Produs Intern Brut per capita de 12.896 de dolari, valoare similară cu cea înregistrată în anul 2019. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net