Adio, facturi mari! Metoda prin care o să-ți scadă dramatic consumul de gaze, curent și apă

Ultima actualizare:

Facturile la energie electrică și gaze naturale vor exploda în această primă lună a anului 2022, iar scumpirile se vor vedea în buzunarele tuturor românilor, dar mai ales a celor care nu au trecut pe piața concurențială. Prin urmare, vor exista situații când vom plăti nu dublu, ci chiar triplu. Motiv pentru care ar trebui să învățăm să facem economie. Iată câteva sfaturi pe care să le pui în practică!

image

Pentru reducerea consumului la lumină și gaze, ar trebui să învățăm să folosim corect centrala termică dar și aparatura electrocasnică precum frigiderul, mașina de spălat și aparatulde aer condiționat. Acceste aparate mari sunt și cele care mănâncă cantitatea cea mai mare de energie din locuința ta. 

Centrala termică trebuie setată la 50-55 de grade Celsius

Nici mai mult, nici mai puțin, spun specialiștii în domeniu. Aceștia sunt de părere că centrala ar trebui setată la 50-55 de grade, în timp ce termostatul ar trebui setat în jurul valorii de 22-23 de grade. Pentru apa caldă, temperatura nu ar trebui să fie mai mare de 40 de grade.

„Cel mai bine ar fi să setați centrala undeva la 50-55 de grade, iar un termostat de ambient adițional centralei v-ar ajuta foarte mult. Termostat care ar trebuie setat undeva la 22-23 de grade, cam asta este temperatura optimă. Iar pentru partea de apă caldă menajeră, temperatura ar fi undeva la 40 de grade. O familie, dacă are apa caldă setată la 60 de grade, niciodată nu se va putea spăla cu o apă la o temperatură de 60 de grade. Automat va folosi și apă rece, ceea ce înseamnă un cost dublu.”, recomandă Andrei Miu, specialist instalații termice, conform digi24.ro.

Pentru a reduce facturile la gaze, oamenii sunt sfătuiți să nu se încălzească folosind flacăra de la aragaz. Pe lângă faptul că acest obicei poate încărca facturile la gaz, experții atrag atenția că această modalitate de a încălzi locuința este foarte periculoasă și poate pune sănătatea în pericol.

Cum folosești eficient frigiderul, mașina de spălat și aparatul de aer condiționat

Pentru a plăti facturi mai mici la curentul electric, trebuie să știm cum să folosim electrocasnicele din locuință, iar cei maimari consumatori sunt frigiderul, mașina de spălat și aparatul de aer condiționat. 

Cum folosești corect frigiderul. Pentru a face economie la energie electrică și a plăti facturi mai mici chiar și cu 20%, specialiștii recomandă ca ușa frigiderului să nu fie lăsată deschisă foarte mult timp. De preferat ar fi ca ușa frigiderului să fie închisă imediat după ce sunt luate alimentele. În plus, acesta ar trebui dezghețat la un anumit interval de timp pentru a nu consuma energie în plus.

Cum folosești corect mașina de spălat. În ceea ce privește mașina de spălat, aceasta ar trebui folosită doar în momentul în care există mai multe rufe murdare. 

Cum folosești aparatul de aer condiționat. Sau, mai bine zis, cum să nu-l folosești. În sezonul rece, foarte multe persoane sunt tentate să folosească aparatul de aer condiționat pentru a se încălzi. Specialiștii atrag atenția că aceasta este una dintre cele mai mari greșeli. Folosit în acest mod, aparatul de aer condiționat va consuma foarte multă energie. 

Să nu uităm că acest aparat electrocasnic este folosit în mod obișnuit pentru răcirea locuinței, nu pentru încălzirea sa. 

Alte sfaturi:

Achiziționeză doar produse din clase energetice superioare!

Scoate aparatura din priză când pleci de acasă!

Folosește becuri led 

Cum să limitezi consumul de apă 

Sfaturile pe care ni le dau specialiștii sunt foarte multe și de bun simț. În primul rând, ar trebui să nu mai lași apa să curgă inutil. Apoi,mare grijă la scurgerile provocate de defecțiuni, care îți vor încărca și mai mult factura. Cheamă un instalator și rezolvă prblema!

O altă variantă de a reduce consumul este să cumperi și să instalezi un economizor de apă - un aparat care se atașează la robinet și care reglează debitul. 

Și mașina de spălat rufe consumă multă apă. Dacă ai o familie numeroasă, achiziționează un  produs cu o capacitate mai mare a cuvei. În acest fel, vei spăla o singură dată și nu de două, trei ori pe zi pe motiv că nu-ți încap toate hainele în cuvă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
spion roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net