Eduard Novak continuă șirul derapajelor publice! Topul celor mai bizare declarații ale ministrului

Ministrul Sportului, Eduard Novak, continuă șirul de derapaje. Politicianul a intrat, de numeroase ori, în atenția publicului prin modul bizar în care se raportează la relațiile cu colegii de Guvern și pentru legătura foarte apropiată pe care o are cu oficialii de la Budapesta. 

Sursă foto: Inquam Photos - Ilona Andrei
Sursă foto: Inquam Photos - Ilona Andrei

În plus, Eduard Novak pare reticent să se asocieze cu simbolurile României, în timp ce nu are nici cea mai mică problemă în a exprima public faptul că se simte mândru de faptul că s-a născut în Ținutul Secuiesc. 

Citește și: Cine este Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului 

Eduard Novak a vorbit public despre mândria de a se fi născut în Ținutul Secuiesc

Recent, Eduard Novak a participat la inaugurarea unui stadion de fotbal la Miercurea Ciuc, construiți din banii alocați de Guvernul de la Budapesta. La inaugurare a fost prezent și premierul Ungariei, Viktor Orban. Eduard Novak a luat cuvântul și a avut un discurs care a creat controverse.

„Mă bucur că pot fi ministrul sportului românesc ca vorbitor de limba maghiară, că nu trebuie să renunţ la limba maternă şi zona de unde vin, Ţinutul Secuiesc”, a fost afirmația lui Eduard Novak. 

Eduard Novak a refuzat să recite măcar o strofă din imnul României 

Ministrul Sportului se mândrește cu apartenența la Ținutul Secuiesc, însă se delimitează destul de clar de România și de simbolurile acesteia, în ciuda faptului că face parte dintr-un Guvern cu sediul la București, nu la Budapesta. Dovada? Într-un interviu din luna martie a acestui an, ministrul a refuzat vehement să recite, măcar o singură strofă, din imnul României.

Vezi și: Eduard Novak, interviu controversat pentru presa din Ungaria 

În plus și postările sale de pe Facebook par să indice aprecierea pe care o poartă Ungariei pentru că politicianul își adaptează mesajele pentru a fi înțeleși de maghiar, însă evită referințele la România. 

Eduard Novak a dat un ordin de ministru care sfidează legile Uniunii Europene 

Eduard Novak a creat o altă dispută atunci când a dat un ordin de ministru prin care minimum 40 la sută dintre sportivii aflați în teren în cadrul unei echipe din România trebuie să fie de naționalitate română.

Ordinul său a dat peste cap planurile multor echipe și în plus nu este tocmai corect din punct de vedere etic și legal. În Uniunea Europeană, dreptul la muncă nu poate fi îngrădit în baza apartenenței la o naționalitate sau alta. 

Citește mai multe pe Adevărul 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net