Eduard Novak, interviu controversat pentru presa din Ungaria. Ce planuri are pentru România

Eduark Novak, ministrul Sportului, a făcut mai multe declarații pentru presa din Ungaria cu privire la ordinele pe care le-a dat în România. 

Mai exact, ministrul Novak a discutat despre ordinul de ministru realizat care are în vedere obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor de origine români la competițiile naționale intercluburi, potrivit gsp.ro

Ce presupune ordinul de ministru

În cadrul interviului pe care ministrul Eduark Novak l-a susținut pentru publicația Nemzeti, acesta a amintit că nu renunță la planul său, chiar dacă a fost criticat de către Gigi Becali, patronul FCSB, sau Cristi Balaj, președintele CFR Cluj. 

Citește și: Ministrul Sportului, Eduard Novak, e băiat gentil cu voluptoasa Ionela de la Baia Mare

De asemenea, acesta a mai amintit că echipele de fotbal sau chiar handbal au timp să facă modificările necesare loturilor, conform noilor reguli, deoarece perioadele de transfer se vor închide tocmai în lunile septembrie-octombrie. 

Cu privire la ordinul său de ministru, Eduard Novak a amintit că există foarte multe cluburi, mai ales în handbal, care au lotul alcătuit în mare majoritate din jucători străini. De altfel, acesta a amintit  că, de fapt, ar fi mai importante interesele sportului românesc.

Urmărește și: Ministrul Eduard Novak, în finală la cursa paralimpică de 4.000 de metri: "Azi alerg pentru aur!"

„În fotbal, proporția jucătorilor autohtoni e de 65%. Nu este o problemă atât de mare ca în volei, de exemplu. Oricum, e doar un regulament general. Pe baza lui, Federațiile trebuie să elaboreze regulamentele specifice fiecărui sport.”, a declarat Eduard Novak.

În apărarea sa, ministrul Novak a semnalat că această prevedere nu încalcă legile impuse de Uniunea Europeană privind dreptul la muncă, deoarece fotbaliștii nu semnează contracte de muncă, ci contracte sportive. 

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, nu a reușit să ajungă la un numitor comun cu ministrul Sportului. Astfel, acesta a amintit că propunerea ar fi trebuit să aibă cel puțin un an de pregătire.

Astfel, dacă ordinul ar fi fost aplicat în sezonul precedent, mai multe cluburi sportive ar fi fost sancționate, printre care se numără UTA Arad, Voluntari, Dinamo sau chiar FCU Craiova. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

sarah anamaria prodan jpg
image png
claudia patrascanu copii png
giselle si tom brady
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub anamaria prodan png
„ genie jpg
Distrusă de durere, mama copilului a plecat de acasă și s-a spânzurat în pădure. FOTO Facebook
image
image
image
image
dawa jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
Erling Haaland, Getty Images jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
romania 3x3 mondial u23 jpg
dawa popescu jpg