Ministrul Eduard Novak, în finală la cursa paralimpică de 4.000 de metri: "Azi alerg pentru aur!"

Ultima actualizare:

    Eduard Novakfoto: Facebook
Eduard Novakfoto: Facebook

Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, are şansa de a obţine încă o medalie de aur la Jocurile Paralimpice, după cea din 2012, el calificându-se, vineri, în finala probei de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Tokyo.

“Azi alerg pentru aur! M-am calificat deja în finala cursei de urmărire individuală 4000 m şi mă voi confrunta cu principalul meu rival în această probă, Jozef Metelka. Rezultatul confruntării noastre de astăzi va fi decis şi de şansă”, a notat Novak pe Facebook.

La judo, la categoria -60 kg, Alex Bologa a trecut de japonezul Takaaki Hirai şi apoi a fost învins de azerul Vugar Shirinli, în semifinale. Pentru bronz, românul va lupta cu Sherzod Namozov, din Uzbekistan.

Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului şi, deocamdată, singurul campion paralimpic al României: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio de Janeiro (judo nevăzători - cat. 60 kg).

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net