Ministrul Eduard Novak, în finală la cursa paralimpică de 4.000 de metri: "Azi alerg pentru aur!"


    Eduard Novakfoto: Facebook
Eduard Novakfoto: Facebook

Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, are şansa de a obţine încă o medalie de aur la Jocurile Paralimpice, după cea din 2012, el calificându-se, vineri, în finala probei de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Tokyo.

“Azi alerg pentru aur! M-am calificat deja în finala cursei de urmărire individuală 4000 m şi mă voi confrunta cu principalul meu rival în această probă, Jozef Metelka. Rezultatul confruntării noastre de astăzi va fi decis şi de şansă”, a notat Novak pe Facebook.

La judo, la categoria -60 kg, Alex Bologa a trecut de japonezul Takaaki Hirai şi apoi a fost învins de azerul Vugar Shirinli, în semifinale. Pentru bronz, românul va lupta cu Sherzod Namozov, din Uzbekistan.

Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului şi, deocamdată, singurul campion paralimpic al României: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio de Janeiro (judo nevăzători - cat. 60 kg).

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub anamaria prodan png
cub cristina spătar png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
CR7, Getty Images jpg
Istvan Kovacs, Getty Images jpg
Raheem Sterling, Getty jpg
andreea si sergiu hanca jpg
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg