„Efectul Picasso” poate fi văzut în România! Peste 40 de lucrări ale celebrului artist vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă din București

Ultima actualizare:

România se află pe lista țărilor care vor marca cei 50 de ani de la dispariția celebrului pictor, Picasso, printr-o expoziție de o importanță deosebită. „Efectul Picasso” va găzdui zeci de lucrări semnate de marele reprezentant al artei moderne, dar și ale artiștilor români.

Peste 40 de lucrări ale celebrului artist vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă din București
Peste 40 de lucrări ale celebrului artist vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă din București

Cea mai importantă expoziție Picasso de la București

Vorbim despre cea mai importantă expoziție ce se deschide la București în data de 27 septembrie la Muzeul de Artă Recentă (MARe) și unde vor fi expuse nu mai puțin de 46 de lucrări, printre care picturi, gravuri și desene ale lui Pablo Picasso.

Expoziția va fi putea fi vizitată până la data de 8 ianuarie 2024 și face parte dintr-un proiect amplu ce comemorează ci 50 de ani de la moartea artistului. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musee National Picasso-Paris printr-un program din care mai fac parte alte 42 de muzee din 8 țări. 

Expoziția ete cu atât mai importantă pentru noi întrucât România este singura țară din Europa Centrală și de Est care face parte din proiectul organizat de Spania și Franța prin intermediul unui parteneriat guvernamental.

Este important de menționat faptul că în cadrul expoziției vor fi putea fi admirate și lucrările a nu mai puțin de 33 de artiști români contemporani ce și-au găsit inspirația în munca lui Picasso. 

(Foto: Muzeul de Artă Recentă)
(Foto: Muzeul de Artă Recentă)

În cadrul evenimentului vor fi susținute și o serie de cursuri pentru copii marca programul MARe de Mic în concordanță cu temele și subiectele expoziției „Efectul Picasso”.

Biletele s-au pus deja în vânzare, iar prețul este de 38 de lei per persoană, iar studenții, pensionarii și grupurile beneficiază de reduceri. 

„Efectul Picasso este o expoziție deschizătoare de drumuri. Nu doar va relua legătura la nivel înalt după cei 55 de ani de la expoziția Picasso din 1968, ci va constitui un model de și o resursă pentru viitoarele generații de artiști și pentru publicul acestora, pentru societatea și cultura locală și regională. Efectul Picasso la MARe/Muzeul de Artă Recentă București va fi evenimentul cultural major al deceniului.

Concepută împreună cu Muzeul Picasso din Paris, susținută și sponsorizată de instituții și de corporații locale, expoziția și activitățile conexe vor marca un nou nivel de angajare socială în dezvoltarea unui public modern și a unei societăți inovatoare, cu un înalt standard al calității vieții și cu competențe și aspirații culturale superioare. Expoziția Efectul Picasso va ocupa MARe în întregime”, a spus Erwin Kessler, directorul Muzeului de Artă Recentă București potrivit site-ului oficial al Muzeului de Artă Recentă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net