Florin Piersic, întâlnire memorabilă cu marele Picasso. Ce cadou uluitor i-a făcut celebrul pictor: „O amintire extraordinară”

Puține nume din țara noastră reușesc să aducă la fel de multă bucurie în viața noastră precum cel al lui Florin Piersic. Celebrul și îndrăgitul actor român se află, cu ușurință, printre legendele cinematografiei românești, iar experiența și popularitatea lui rămân greu de egalat, chiar și astăzi. Iar în timpul unui interviu, el a rememorat o întâlnire avută cu o personalitate la fel de marcantă, însă din domeniul picturii: Pablo Picasso.

Actorul a vorbit lumii despre întâlnirea cu Pablo Picasso
Actorul a vorbit lumii despre întâlnirea cu Pablo Picasso

Când vine vorba despre cinematografia din țara noastră, există unele nume care au reușit să câștige un statut aproape legendar, drept pionieri și actori de referință în istoria filmului românesc. Unul dintre aceste nume este cel al lui Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți și populari actori români, din toate timpurile. De la nenumărate filme de referință, până la piese de teatru, experiența lui Florin Piersic in actorie este una greu de egalat.

Iar potrivit informațiilor oferite de către antena3.com, el a vorbit în cadrul unui interviu acordat cu ceva vreme în urmă despre întâlnirea cu un alt nume marcant din domeniul artei, cel al lui Pablo Picasso. Fără doar și poate unul dintre cele mai importante nume din pictura secolului XX, Pablo Picasso a reușit să lase o impresie îndelungată asupra lui Florin Piersic, după întâlnirea accidentală dintre cei doi, din Spania.  

„Mi-a desenat un cal care merge”

Florin Piersic povestește în cadrul interviului că întâlnirea a avut loc în timp ce asista la o luptă cu tauri, în Spania. El spune că acolo a văzut că în dreapta sa stătea faimoasa actriță Lucia Bosa, iar în stânga sa, tocmai pictorul Pablo Picasso. El i-a spus atunci artistului că nu îi vine să creadă că stă lângă acesta, un personaj atât de important în pictură.

Pablo Picasso cu siguranță a apreciat compania actorului român, care la acea vreme avea vârsta de doar 22 de ani. Pictorul a dorit să îi lase o amintire acestuia, iar Florin Piersic spune că „mi-a desenat un cal care merge”, apoi i-a scris să se revadă peste 20 de ani. La despărțire, cei doi s-au îmbrățișat, iar actorul spune că întâlnirea este „o amintire extraordinară.” Cât despre desen, acesta intenționează să îl lase unuia dintre băieții lui.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net