Ei l-au operat și salvat pe Oro! Puiul de alpaca din Iași a fost mușcat de câinii familiei

Ultima actualizare:

Pacient special la Spitalul Veterinar din Iaşi! Doctorii au fost înduioşaţi de un pui de alpaca, Oro, ajuns la Compartimentul de Urgenţe din cauza unor răni. Animăluţul a fost muşcat de căţeii de companie ai familiei, iar medicii i-au acordat primul ajutor. 

Oro, puiul de alpaca operat la Iași. Fotografii: Facebook
Oro, puiul de alpaca operat la Iași. Fotografii: Facebook

Vizită-surpriză, miercuri, la Compartimentul de Urgenţe al Spitalului Veterinar din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” (USV) Iaşi. Oro, un pui de alpaca, avea nevoie de îngrijiri medicale, întrucât fusese atacat de celelalte animale de companie ale familiei. Căţeii l-au muşcat pe micuţul blănos şi i-au provocat o rană. Doctorii veterinari i-au sărit în ajutor puiului suferind.

Imaginile cu Oro au adunat mii de aprecieri

Echipa noastră a intervenit de urgenţă pentru a opera plaga muşcată, iar Oro va rămâne în grija şi în atenţia medicilor şi a studenţilor”, au detaliat reprezentanţii Universităţii de Ştiinţele Vieţii.

Imagini cu alpaca Oro au fost publicate pe contul de Facebook al USV Iaşi şi au adunat mii de aprecieri și de comentarii. Instituţia de învăţământ superior din Iaşi a deschis primul Spital Clinic pentru Animalele de Companie din Moldova, în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară, scrie Adevarul.ro.

Unicitatea spitalului constă în diversitatea specializărilor şi a dotărilor cu echipamente medicale, precum şi în capacitatea de spitalizare. Mai mult, se acordă asistenţă şi supraveghere medicală a pacienţilor 24 de ore din 24, inclusiv în weekend şi în perioadele sărbătorilor legale.

Ce este alpaca

Alpaca (Vicugna pacos) este un erbivor originar din Anzii Cordilieri (America de Sud), înrudit cu cămila. Alpaca este mai mică decât lama, cu care e confundată adesea. Trăieşte la o altitudine între 3.500 şi 5.000 de metri, poate atinge înălţimea de un metru şi cântăreşte între 50 şi 80 de kilograme. În România, un cunoscut posesor de alpaca este polițistul Marian Godină. Pablo a devenit deja mascotă pe Facebook.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net