Ei sunt Escu, Elena și Nicu, prima familie de roboți

Ultima actualizare:

    Click! vă prezintă primii «salariaţi» robotizaţi, specializaţi în domeniul serviciilor
Click! vă prezintă primii «salariaţi» robotizaţi, specializaţi în domeniul serviciilor

Escu este cel mai mare şi poate fi recepţioner, poliţist sau paznic. Elena este mijlocia şi poate fi chelner, iar Nicu, mezinul, poate fi mini bodyguard. Nu sunt salariaţi obişnuiţi, sunt trei roboţi specializaţi să fie angajaţii ideali şi pe care îi puteţi cumpăra sau închiria.

Pentru unii, care se şi văd şomeri, este un coşmar, pentru alţii este o tentaţie seducătoare. Roboţi specializaţi în servicii, care să facă munca unui om, dar fără pretenţiile unui salariat obişnuit. Fără să ceară salariu, fără pauză sau fumat pe ascuns prin colţuri. Ei bine, acum pare să devină realitate, iar “vinovată” este o firmă românească, Bucharest Promo Robots.

”Suntem singurii de pe piaţa românească care închiriem sau vindem roboţi umanoizi pentru servicii. În plus putem realiza pentru ei aplicaţii personalizate, care să îi specializeze pentru anumite joburi”, ne-a declarat Alex Stancu, ”dresorul” de roboţi. Tânărul din faţa mea este foarte optimist. Conform ultimelor rapoarte privind industria mondială a roboticii, piaţa roboţilor umanoizi va creşte de la 320,3 millioane de dolari, cât este acum, până la 3,9 miliarde, până în 2023.

Roboţii umanoizi pot fi folosiţi în educaţie, dar şi în industria de retail şi cea a ospitalităţii, cea din urmă cu scopul de a personaliza cât mai mult experienţa clientului. În curând chiar şi industria medicală va integra tot mai mult inteligenţa artificială. În acest moment, în România există câteva companii integratoare de roboţi industriali, însă nu există nici una dedicată roboţilor umanoizi de servicii.Firma importă roboţii din Rusia, Taiwan sau China şi îi închiriază sau vinde pe piaţa românească. Ca să vă faceţi o idee, preţul pentru închirierea unui robot mare, de talia lui Escu, este în jur de 1.000 euro/zi, pentru un robot mijlociu, ca Elena, preţul este de 350 euro/zi, iar pentru Nicu se dau 250 euro/zi. Dacă vreţi să îi cumpăraţi plătiţi 35.000 de euro pe Escu, 7.000 de euro pe Elena şi 3.500 pe Nicu. În banii aceştia firma vă ”şcolarizează” robotul în jobul pe care vreţi să îl presteze, practic îi instalează un soft specializat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net