El este primarul-record! Cum a reușit să reziste în funcție timp 33 de ani

Ultima actualizare:

Mulţi încearcă să fie aleşi în funcţii, dar puţini reuşesc. Din această din urmă categorie face parte Ioan Iancu Popa, primarul comunei Sântimbru din Alba care a împlinit în această săptămână 33 de ani în funcţie. Click! a stat de vorbă cu bărbatul de 65 de ani care va candida în 2024 pentru al 9-lea mandat şi care şi-a petrecut jumătate din viaţă în biroul de primar.

Ioan Iancu Popa, primarul comunei Sântimbru din Alba
Ioan Iancu Popa, primarul comunei Sântimbru din Alba

Comuna Sântimbru este situată la 12 kilometri nord de municipiul Alba Iulia, are aproape 3.000 de locuitori şi 1.120 de case. Aici, a devenit primar pe 1 februarie 1990 electromecanicul Ioan Iancu Popa.

„Pe 1 februarie, s-a stabilit că unul dintre noi trebuie să devină primar şi am fost ales eu. În şedinţa respectivă am avut un contracandidat, dar cum nu avea domiciliul în localitate a renunţat. Iniţial urma să rămân doar vreo patru luni, pentru că în mai 1990 s-a spus că vor fi primele alegeri libere, dar nu au mai fost până în 1992. După 33 de ani sunt tot aici pentru că aşa au vrut oamenii”, povesteşte pentru Click! Iancu Ioan Popa.

În 1992 a candidat din partea PD şi a rămas în partidul lui Petre Roman până la fuziunea cu PNL. Este mândru că nu a schimbat partidele ca pe şosete aşa cum au făcut alţii.

A absolvit facultatea la 50 de ani

A făcut şi facultate, la Alba Iulia. De ce? De ambiţios şi ca să închidă gura cârcotaşilor.

„Am urmat în 2008 cursurile Universităţii Spiru Haret, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative. Tot mi se spunea că nu am studii superioare, că sunt ­muncitor, aşa că am zis să fac şi o facultate, dar care să îmi folosească”, explică edilul cum a devenit absolvent de ştiinţe juridice.

Soţia primarului, Eufimia Felicia este bibliotecară în comună iar cei doi copii sunt fiecare la casa lui: o fată Iulia (41 de ani), căsătorită în Franţa şi un băiat, Iancu Cristian (42 de ani), om de afaceri în Alba Iulia.

Primarul recordman nu se vede la pensie şi va candida şi în 2024, pentru al 9-lea mandat. ”Simt că mai am energie şi am ce arăta”, spune ţanţoş ardeleanul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net