Un primar român vrea să cumpere casele părăsite, din localitate, pentru a le dona nevoiașilor

Ultima actualizare:

Mai multe familii tinere nevoiașe, din România, dispuse să se relocheze, ar putea începe o viață nouă, într-o localitate, din județul Botoșani, unde li se va asigura propriul acoperiș.

Casele părăsite vor „prinde viață”, din nou, ca locuințe sociale, în Drăgușeni. Foto generic
Casele părăsite vor „prinde viață”, din nou, ca locuințe sociale, în Drăgușeni. Foto generic

Eugen Nechita, primarul comunei botoșănene Drăgușeni a avut o idee, deja pusă în practică, cu succes. Administrația locală coordonată de el a observat cum comuna riscă să se depopuleze, dovadă fiind casele părăsite, apărute în număr considerabil.

Au identificat 16 gospodării părăsite

Astfel, primăria a descoperit 16 gospodării abandonate și a inițiat discuții cu proprietarii, pentru întocmirea actelor de vânzare. Practic, administrația locală cumpără proprietățile și le oferă familiilor tinere și nevoiașe, sub formă de locuințe sociale.

Prima casă a fost deja cumpărată, iar în bugetul local mai sunt bani pentru încă o locuinţă. Primarul din Drăguşeni vrea ca toate casele cumpărate să dispună de terenuri care să le permită familiilor, care vor locui în ele, să se gospodărească, conform Știrile Pro TV.

Citește și: Reacția fabuloasă a unui copil nevoiaș, din România, când a văzut prima dată marea

Primarul Nechita a spus că prima locuință a fost, deja, ocupată de o familie cu mulți copii, iar unele reparații ale casei au fost realizate chiar de angajați ai primăriei.

Nu este prima ispravă a primarului din Drăgușeni. În urmă cu doi ani, în cadrul primăriei manageriate de el s-a hotărât ca peste 100 de elevi să primească o masă caldă, la școala din localitate.

Masă caldă pentru copiii înscriși la școala din localitate

Decizia a fost luată după o anchetă socială care a arătat că mulţi elevi stau flămânzi la ore, iar acasă mănâncă sporadic. Banii necesari au fost obținuți, tot din bugetul local.

Noi am pornit acest proiect după o serie de vizite cu asistenţa socială, dar şi cu asistentul comunitar prin comună, pe la oameni. Ne-am dat seama că este necesar să-i ajutăm pe copii, pentru că nu toţi au posibilităţi.

Sunt mulţi care lucrează în agricultură, au mulţi copii, puţine surse de venit sau chiar deloc. Era dramatic şi am zis că trebuie să facem ceva.

Vezi și: Copiii defavorizați și cei din sistemul de protecție socială vor avea noi beneficii

Am pus cap la cap lucrurile şi analizând în Consiliul Local, împreună cu profesorii am decis să oferim, la şcoală, copiilor o masă caldă. Ceva consistent care să le alunge foamea şi să-i ajute să se concentreze la ore”, spunea, în 2020, primarul Eugen Nechita, pentru Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net