Reacția fabuloasă a unui copil nevoiaș, din România, când a văzut prima dată marea

Ultima actualizare:

Copiii oferă cele mai sincere și, totodată, emoționante reacții, încât nici un adult nu poate să rămână indiferent la bucuria acestora.

Alin a fost cucerit de frumusețea Mării Negre. Foto: World Vision Romania
Alin a fost cucerit de frumusețea Mării Negre. Foto: World Vision Romania

Este și cazul lui Alin, un puști de 9 ani, din județul Călărași, care a ajuns pentru prima dată în viață pe litoral, vara această, cu ajutorul unui ONG autohton.

Aproape 100 de copii din județul Călărași au ajuns la Năvodari vara aceasta

Aș putea să rămân aici o viață! Este prima mea vacanță, nu mi-aș fi închipuit că poate fi atât de frumos”, a spus puștiul când a ajuns pe plaja din Năvodari, conform reprezentanților ONG-ului, citați de Adevărul.

Alin este unul dintre cei aproape 100 de copii din Călărași care au ajuns la mare, în Năvodari.

Citește și: Cu greu îl mai recunoști! Giuliano Stroe, alias „Micul Hercule” a împlinit 18 ani. Cum arată acum cel mai puternic copil?

Băiețelul locuiește într-o căsuță modestă, doar cu bunica și sora lui. Restul familiei e plecată în străinătate. Părinții mai trimit bani, dar gospodăria nu poate fi ținută doar de mamaia, și ea bolnavă.

Așa că, deși are numai 9 ani, băiețelul este obișnuit ca în vacanța mare să muncească: să măture curtea, să dea mâncare la animale sau să-și pună singur de mâncare. 

A fost prima lui vacanță, nu doar de la școală, ci și de la responsabilitățile de acasă. Părinții sunt plecați la muncă în străinătate, iar Alin locuiește cu sora lui și bunica, care acum este bolnavă.

Masă caldă și afterschool pentru elevii vulnerabili

Ca un om mare, pentru a îi prelua din sarcini, Alin o ajută adesea la treburile din gospodărie”, a povestit Andreea Bujor, Director Advocacy & PR al ONG-ului care a gestionat deplasarea.

Copiii din localitatea Unirea, din Călărași vor mai beneficia de sprijinul organizației, odată cu începerea anului școlar.

Este vorba despre oferirea unei mese calde și un program de after school timp de două ore pentru copiii din familii vulnerabile.

Citește și: Pățaniile Marei Bănică cu bebelușa Donca, în Turcia: „Nu esti în vacanță cu un copil mic!”

Majoritatea au părinții plecați în străinătate, la muncă, ori părinții nu au posibilități materiale”, a explicat Andreea Bujor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

image
image
image
image
image
image
pista jpg
student 849825 1920 jpeg
seism jpeg
seism jpeg
decoruri paste 3 jpg
elon musk conturat pe fundal albastru Twitter shutterstock 2221703039 jpg