Copiii defavorizați și cei din sistemul de protecție socială vor avea noi beneficii

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a oferit o veste bună copiilor aflați în situații dificile și celor din sistemul de protecție socială. Iată ce prevederi urmează să fie aplicate, confrom Gabrielei Firea. 

Copiii defavorizați și cei din sistemul de protecție socială vir avea noi drepturi
Copiii defavorizați și cei din sistemul de protecție socială vir avea noi drepturi

Gabriela Firea a distribuit pe contul oficial de Facebook al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse un comunicat de presă în care susține că, în curând vor putea fi aplicate prevederile menționate de proiectul de modificare a Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Citește și: 119, număr unic pentru cazurile de abuz asupra copiilor. Cum funcționează

Gabriela Firea susține că s-a reușit deblocarea proiectului legislativ din Parlament, după doi ani în care s-a aflat în diferite stadii ale procedurii parlamentare.

Marți, 21 iunie, Camera Deputaților a dat votul final asupra articolului privind educația sanitară, așa încât în scurt timp va exista unda verde pentru implementarea tuturor celorlalte modificări propuse în lege și aprobate deja de Legislativ.

Proiectul de modificare și completare a Legii 272/2004 a trecut cu 224 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 49 de abțineri.

Iată o parte dintre modificările care sunt prevăzute în proiect și ce vor presupune acestea: 

Copiii care au părinți plecați la muncă în străinătate vor putea fi îngrijiți și supravegheați nu doar de rudele lor până la gradul al patrulea, ci de orice altă persoană cu care copilul are relații sociale și de atașament.

Proiectul cuprinde modificări care îi privesc pe copiii ai căror părinți nu se înțeleg asupra modalității în care vor menține legăturile cu copilul după separare. Se introduce astfel, obligatoriu, consimțământul copilului care a împlinit vârsta de 14 ani la stabilirea programului de menținere a relațiilor personale cu ambii părinți. În situația în care copilul refuză să îşi dea consimțământul, programul se stabilește de către instanța judecătorească.

Vezi și: Proiect de lege: mai mulți bani pentru copiii instituționalizați, din centrele de plasament

Reprezentanții serviciilor publice de asistență socială vor avea obligația ca, în etapa de monitorizare a copiilor reintegrați în familie, să întocmească rapoarte de monitorizare trimestriale timp de doi ani, nu doar pentru o perioadă de șase luni, așa cum se întâmplă în momentul actual. 

Indemnizația pentru tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecție socială va fi egală cu echivalentul a trei salarii minime brute de bază, nu doar cu valoarea unuia singur, așa cum se întâmplă la ora actuală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
stat bloc romania jpg
harta glob pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net