Copiii defavoriza╚Ťi ╚Öi cei din sistemul de protec╚Ťie social─â vor avea noi beneficii

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului ╚Öi Egalit─â╚Ťii de ╚śanse, a oferit o veste bun─â copiilor afla╚Ťi ├«n situa╚Ťii dificile ╚Öi celor din sistemul de protec╚Ťie social─â. Iat─â ce prevederi urmeaz─â s─â fie aplicate, confrom Gabrielei Firea. 

image
Copiii defavoriza╚Ťi ╚Öi cei din sistemul de protec╚Ťie social─â vir avea noi drepturi

Gabriela Firea a distribuit pe contul oficial de Facebook al Ministerului Familiei, Tineretului ╚Öi Egalit─â╚Ťii de ╚śanse un comunicat de pres─â ├«n care sus╚Ťine c─â, ├«n cur├ónd vor putea fi aplicate prevederile men╚Ťionate de proiectul de modificare a Legii 272/2004 privind protec┼úia ┼či promovarea drepturilor copilului.

Cite╚Öte ╚Öi: 119, num─âr unic pentru cazurile de abuz asupra copiilor. Cum func╚Ťioneaz─â

Gabriela Firea sus╚Ťine c─â s-a reu╚Öit deblocarea proiectului legislativ din Parlament, dup─â doi ani ├«n care s-a aflat ├«n diferite stadii ale procedurii parlamentare.

Mar╚Ťi, 21 iunie, Camera Deputa╚Ťilor a dat votul final asupra articolului privind educa╚Ťia sanitar─â, a╚Öa ├«nc├ót ├«n scurt timp va exista unda verde pentru implementarea tuturor celorlalte modific─âri propuse ├«n lege ╚Öi aprobate deja de Legislativ.

Proiectul de modificare ╚Öi completare a Legii 272/2004 a trecut cu 224 voturi pentru, 1 vot ├«mpotriv─â ╚Öi 49 de ab╚Ťineri.

Iat─â o parte dintre modific─ârile care sunt prev─âzute ├«n proiect ╚Öi ce vor presupune acestea: 

Copiii care au p─ârin╚Ťi pleca╚Ťi la munc─â ├«n str─âin─âtate vor putea fi ├«ngriji╚Ťi ╚Öi supraveghea╚Ťi nu doar de rudele lor p├ón─â la gradul al patrulea, ci de orice alt─â persoan─â cu care copilul are rela╚Ťii sociale ╚Öi de ata╚Öament.

Proiectul cuprinde modific─âri care ├«i privesc pe copiii ai c─âror p─ârin╚Ťi nu se ├«n╚Ťeleg asupra modalit─â╚Ťii ├«n care vor men╚Ťine leg─âturile cu copilul dup─â separare. Se introduce astfel, obligatoriu, consim╚Ť─âm├óntul copilului care a ├«mplinit v├órsta de 14 ani la stabilirea programului de men╚Ťinere a rela╚Ťiilor personale cu ambii p─ârin╚Ťi. ├Än situa╚Ťia ├«n care copilul refuz─â s─â ├«┼či dea consim╚Ť─âm├óntul, programul se stabile╚Öte de c─âtre instan╚Ťa judec─âtoreasc─â.

Vezi ╚Öi: Proiect de lege: mai mul╚Ťi bani pentru copiii institu╚Ťionaliza╚Ťi, din centrele de plasament

Reprezentan╚Ťii serviciilor publice de asisten╚Ť─â social─â vor avea obliga╚Ťia ca, ├«n etapa de monitorizare a copiilor reintegra╚Ťi ├«n familie, s─â ├«ntocmeasc─â rapoarte de monitorizare trimestriale timp de doi ani, nu doar pentru o perioad─â de ╚Öase luni, a╚Öa cum se ├«nt├ómpl─â ├«n momentul actual. 

Indemniza╚Ťia pentru tinerii care urmeaz─â s─â p─âr─âseasc─â sistemul de protec╚Ťie social─â va fi egal─â cu echivalentul a trei salarii minime brute de baz─â, nu doar cu valoarea unuia singur, a╚Öa cum se ├«nt├ómpl─â la ora actual─â.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula