Proiect: Bani mai mulţi pentru copiii instituţionalizaţi, din centrele maternale şi de plasament

Copiii aflați în centrele maternale, în plasament familial sau în mediul instituţionalizat vor beneficia de mai mulți bani, dacă proiectul inițiat de social-democrați va trece de Parlament.

Copiii crescuți în plasament la o familie vor putea primi 945 de lei pe lună
Copiii crescuți în plasament la o familie vor putea primi 945 de lei pe lună

Astăzi, social-democraţii susţin în Parlament un proiect de majorare a normei de hrană şi a sumei de bani pentru rechizite şi alte cheltuieli pentru copilul aflat în centre maternale, în plasament familial sau în mediu instituţionalizat.

Astfel, suma lunară va creşte de 5 ori pentru fiecare copil aflat în plasament, în mediul instituţionalizat sau în centre maternale. De asemenea, va putea creşte şi suma pe care o primeşte o familie care ia un copil în plasament

Copiii din mediul instituționalizat vor primi de 5 ori mai mulți bani  

„Astăzi, când vorbim noi în plenul Camerei Deputaţilor un copil din mediul instituţionalizat are 28 de lei la dispoziţie timp de o lună de zile să îşi cumpere rechizite, să îşi cumpere haine şi să se descurce. Ştiu că nu este o creştere semnificativă, dar în urma adoptării acestui proiect de lege, fiecare copil din mediul instituţionalizat va avea parte de o compensaţie de 150 de lei, adică de peste 5 ori mai mult decât este astăzi”, a spus deputatul PSD Bogdan Ivan Gruia.

Norma de hrană va ajunge la minim 22 de lei de persoană în fiecare centru de protecţie a copilului din România, a spus deputatul PSD. 

În prezent, în țara noastră sunt 60.000 de copii în centre maternale, plasament familial sau în mediul instituţionalizat. 

Va crește și suma pentru copiii aflați în plasament la o familie 

Proiectul de lege prevede și creșterea sumei pe care o primesc copiii aflați în plasament familial. În prezent, un copil aflat în această situație primește 600 de lei. Potrivit deputatului Bogdan Ivan Gruia, dacă acest proiect de lege astăzi, „fiecare copilaş care se află în plasament la o familie va putea să beneficieze de 945 de lei”.

De asemenea, copiii cu handicap vor putea să beneficieze de o creştere de aproximativ 400 de lei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia