Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

Ultima actualizare:

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în urma dosarului „Gala Bute”, după ce ÎCCJ a respins, joi, contestația. 

Elena Udrea
Elena Udrea

Fostul demnitar al României, Elena Udrea, a fost condamnată la 6 ani de închisoare în urma dosarului „Gala Bute”, după ce a fost acuzată de luare de mită și abuz în serviciu. 

Ulterior, această decizie a fost suspendată de ca urmare a unei sentințe a CCR, iar Udrea a profitat de această ocazie pentru a se întoarce în România. Astăzi, decizia instanței este definitivă, iar fostul demnitar are de executat 6 ani de închisoare. 

Ce este dosarul „Gala Bute”

În anul 2015, procurorii din cadrul DNA au trimis-o în judecată pe Elena Udrea sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu, dar și tentativa de a folosi documente falsificate pentru obținerea într-un mod ilegitim a fondurilor europene. 

Citește și Elena Udrea, reacție după ce Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securității

Potrivit informațiilor adunate de către procurori, în timpul pe care Elena Udrea l-a petrecut ca ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, aceasta ar fi coordonat un sistem prin care persoanele apropiate ar fi primit sume de bani, cu știința Elenei Udrea, din partea unor reprezentanți al unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de către guvern. 

În grupul de apropiați al Elenei Udrea se numără Ștefan Lungu, consilier personal, Ana Maria Topoliceanu, director al CNI, Gheorghe Nastasia, secretar general al ministerului și Tudor Liberiu Breazu, asistentul personal. 

Sumele obținute de aceștia ar fi intrat nemijlocit în posesia fostului demnitar fie în numerar, fie sub forma unor bunuri sau servicii sau în patrimoniul unei persoane anume indicate de către Elena Udrea. 

Vezi și Elena Udrea, "tun" de milioane de euro, la Cluj! E și iubitul implicat

DNA a considerat că Udrea și-ar fi exercitat atribuțiile în mod ilegal și a făcut presiuni față de alți funcționari publici din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului să-și încalce atribuțiile, cu prilejul achiziției de servicii de publicitate la Gala Bute. 

Ultima postare de pe Facebook a fostului demnitar e o fotografie ce o are în vedere pe fetița ei și iubitul acesteia, fotografie de tip „selfie” realizată de către iubitul acesteia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net