Elevii români, din nou în coada Europei

simeon stalpnicul png

Elevii de 15 ani din 70 de țări, inclusiv din România, sunt testați din trei, în trei ani, pentru a se evalua nivelul lor de pregătire la sfârșitul gimnaziului. Din păcate, din nou școlarii din țara noastră au rezultate slabe și se află la coada clasamentului european și mondial.

Raportul în urma rezultatelor arată că printre ţările care şi-au îmbunătăţit performanţele în domeniul ştiinţelor, între anii 2006 şi 2015 se află şi România, dar se află tot pe ultimele locuri, informează Ministerul Educației

Pe plan european, elevii români au atins un punctaj sub cel mediu și se află pe locul 27 la Științe și la Citire și pe 26 la Matematică. În clasament se află mult înaintea noastră elevii din Letonia, Ungaria, Lituania, Croația, Slovacia și Bulgaria.

simeon stalpnicul png

Pe plan internațional, la Ștințe, elevii români s-au clasat  pe poziția 48 (din 70 de țări), rezultat comparabil cu cel al școlarilor din Emiratele Arabe Unite, Uruguay, Cipru, Moldova, Albania și Turcia.

Testarea internaţională PISA se desfăşoară odată la trei ani şi evaluează nivelul elevilor de 15 ani la Matematică, Știinţe şi la înţelegerea textelor. La noi, au participat 5.103 elevi, cu vârste cuprinse între 15 ani şi 16 ani la data testării, din 185 de şcoli, la testarea PISA din luna aprilie 2015.

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
Kirstie Alley jpg
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
cub emma corrin png
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
femeie vaccin jpg
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg