Este strigător la cer. La Mamaia se taxează și locul pentru cearșaf. Cât au ajuns să ceară

Pe mai multe plaje de pe litoralul românesc, situația a devenit revoltătoare. Pe lângă prețurile piperate la cazare și masă, turiștii trebuie să suporte și o taxa percepută pe metrul pe care îl ocupă cearșaful lor pe plajă. S-au bazat că vor scăpa de o cheltuială dacă nu aleg șezlongul, dar s-au trezit cu o taxă chiar mai mare.

plaja cearsaf litoral fota calin gavrilas

Taxa de cearșaf, mai mare decât închirierea unui șezlong

În stațiunea Mamaia, administratorii de plaje au ajuns să ceară taxă de cearșaf, mai mare chiar decât închirierea pe o zi a unui șezlong.

Turiștii au rămas interziși când au aflat ce taxă li se percepe ca să ocupe un loc direct pe plajă. Au crezut că este o glumă când un operator privat de plajă din Mamaia le-a comunicat că au de plătit 200 de lei. Aceasta este taxa pe o plajă privată din Mamaia pentru cei care vor să stea la soare pe propriul prosop, pe un metru de plajă.

„Pentru închirierea unui loc pentru cearșaf (mărime 1.4 x 2 metri) în fața șezlongurilor tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon”, potrivit anunțului de pe plaja Marina Surf, situată în Mamaia Nord, scrie Adevărul.

30% din plajă trebuie lăsată la liber

Prin contractele de concesionare a plajelor, un operator privat este obligat să lase 30% din suprafaţa sectorului concesionat la liber, pentru orice turist care vrea să stea la soare cu prosop sau cearşaf.

Lucru care, mai ales în vârf de sezon, nu se întâmplă deoarece operatorii privaţi îi determină pe turiştii care vor sa stea pe prosop sau cearşaf să meargă în spatele zonei de şezlonguri sau în locuri mărginaşe.

Explicația proprietarilor

Proprietarii complexului au o explicație legat de taxa uluitoare pe care o impun pentru cearșaf.

Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, au precizat proprietarii.

În plus, „zona alocată pentru cearşafuri pe plaja Marina Surf este în suprafaţă de 30% din plaja închiriată, conform legii şi este gratuită”, iar „cei cinci metri pentru trecere și intervenții de urgență, până la primul rând de șezlonguri, sunt lăsați liber permanent”, a fost explicația reprezentanților complexului din Mamaia Nord.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net