Ești prins fără bilet în mijloacele de transport? Vezi ce amendă riști

Ultima actualizare:

    Proiectul  prevede că minorii care au sub 5 ani să beneficieze de transport gratuit
Proiectul prevede că minorii care au sub 5 ani să beneficieze de transport gratuit

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a pus în dezbatere publică un proiect de lege privind serviciul de transport public de călători. Acesta prevede schimbări în ceea ce privește valoarea amenzilor și categoriile de persoane care beneficiază de transport gratuit.

Printre principalele prevederi ale proiectului de lege se numără şi cea care stabileşte amendă de la 100 lei până la 500 lei pentru cei care călătoresc fără titlu de călătorie valabil, care refuză să prezinte organelor de control titlul de călătorie, care au un comportament inadecvat sau care deteriorează mijloacele de transport, scrie România Tv. Proiectul mai prevede că minorii care au sub 5 ani să beneficieze de transport gratuit.

Proiectul de lege, intitulat Legea serviciului de transport public de călători, a fost pus în dezbatere publică, pentru 30 de zile, la data de 13 octombrie 2015.

PRINCIPALELE PREVEDERI ALE PROIECTULUI

*Este asimilat serviciului de transport public şi transportul de persoane prin curse regulate speciale care asigură transportul copiilor, elevilor şi studenţilor la şi de la instituţiile de învăţământ, transportul salariaţilor la şi de la instituţiile la care sunt încadrați sau transportul angajaţilor unui operator economic între localitatea de domiciliu şi locul de muncă.

*Satisfacerea unor necesităţi de natură economică sau socială precum acordarea unor facilităţi de transport persoanelor defavorizate, asigurarea accesului persoanelor cu nevoi speciale ori cu mobilitate redusă la serviciul de transport public, prestarea serviciul în unele zone geografice periferice ori greu accesibile, prestarea serviciului pe traseele sociale nerentabile, asigurarea continuității, frecvenței, regularității, accesibilității și suportabilității serviciului, asigurarea capacităţilor de transport corespunzătoare programelor de transport public, protecţia mediului sau securitatea și siguranța călătorilor, sunt considerate obligaţii de serviciu public.

*La stabilirea tarifelor de călătorie se va ţine seama de: interesul social şi economic general; gradul de suportabilitate al călătorilor; posibilitatea utilizării mai multor tipuri de mijloace de transport în conexiune multimodală; condiţiile de transport care sunt oferite călătorilor; posibilităţile financiare de acoperire a diferențelor de tarif și/sau a compensațiilor financiare de la bugetul de stat sau de la bugetele locale; utilizarea eficientă a fondurilor publice și evitarea compensării excesive, prin gruparea judicioasă și echilibrată a traseelor și prin evitarea suprapunerii traseelor/grupelor de trasee, respectiv a mai multor operatori pe același traseu/grupă de trasee.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net