Ești sigur că ai viroză? Uite care sunt semnele comune ale răcelii și gripei!

Ultima actualizare:

    Dacă te îmbolnăvești, nu tetrata acasă, după ureche! Mergi la medic pentru tratament corespunzător!
Dacă te îmbolnăvești, nu tetrata acasă, după ureche! Mergi la medic pentru tratament corespunzător!

Viroza și gripa au unele simptome comune, astfel încât, uneori, îți dai seama de ce suferi când deja e prea târziu. Strănutul, tusea și congestia nazală pot fi semne ale unei banale răceli, dar, în cazul în care apar febra și durerile musculare, e clar că ai gripă. În timp ce viroza îți produce doar câteva zile de discomfort, gripa poate duce la complicații mortale, care, până acum, în acest sezon, au omorât patru oameni, în România.

Tocmai de aceea e bine să mergi la medic încă de la primele simptome ale bolii.

Așadar, trebuie să știi că semnele comune ale virozei și gripei sunt: strănut, nas înfundat, tuse și durere de gât.

„Adesea, în faza incipientă a bolii, e greu să le diferențiezi”, spune dr. Brian Secemsky, medic internist la Clinica „One” din San Francisco, potrivit dailymail.co.uk.

Simptomele caracteristice gripei sunt: febră mare, de peste 38 grade Celsius, frisoane, dureri musculare și greață.

Pe de altă parte, răceala dă simptome la nivelul nasului, gâtului, urechilor și în zona pieptului.

Medicul Gail Van Diepen, din Florida (SUA), spune că febra mare este „steagul roșu” care ar trebui să ne alerteze în caz de gripă. De asemenea, apariția bruscă a simptomelor este un factor care face diferența între viroză și gripă.

În majoritatea cazurilor, simptomele răcelii apar treptat și în câteva zile ajung la punctul culminant. Pe de altă parte, gripa apare brusc și în forță.

„Se poate întâmpla ca, de la un minut la altul, să nu te mai simți bine, iar, în următoarele minute, să apară durerea de cap și transpirația rece”, explică dr. Van Diepen.


    Iată care sunt simptomele răcelii, ale gripei și cele comune celor două boli!
Iată care sunt simptomele răcelii, ale gripei și cele comune celor două boli!

La rândul său, dr. Secemsky le recomandă pacienților să meargă imediat la medic dacă încep să aibă amețeli, probleme de respirație sau dureri în piept. Acestea sunt simptome ale unor complicații ale gripei, și anume pneumonie sau o infecție! „Mamele ar trebui să-și ducă copiii la medic în cel mult 24 de ore de la apariția febrei mari”, adaugă dr. Van Diepen.

De asemenea, specialistul avertizează că persoanele în vârstă și cele cu boli cronice, precum diabeticii sau bolnavii de plămâni, trebuie neapărat să meargă la medic, întrucât în cazul lor riscul de a face infecții grave este și mai mare.

De asemenea, fumătorii riscă să dezvolte pneumonie, ca o complicație a gripei, astfel că e vital să consulte medicul încă de la primele simptome ale bolii.

„Vărsăturile pot duce la deshidratare. Prin urmare, acestea ar trebui să vă îngrijoreze și să apelați la medic în maximum o zi”, adaugă doctorul.

Medicii spun că și răceala, și gripa sunt infecții respiratorii foarte contagioase, care se transmit atunci când intrați în contact cu o persoană bolnavă. Mai exact, virusul poate fi transmis prin strănut, tuse și prin atingerea suprafețelor pe care persoana bolnavă a pus mâna.

Specialiștii le recomandă oamenilor să se vaccineze împotriva gripei, vaccinul anti gripal fiind cea mai eficientă metodă de prevenție în cazul virsului gripal.

„Vaccinul anti gripal reduce intensitatea simptomelor bolii, în cazul în care vă îmbolnăviți. Tocmai de aceea îl recomand persoanelor care nu au contraindicație în acest sens. De asemenea, ajutând sistemul imunitar cu odihnă și o hidratare adecvată, severitatea simptomelor gripei este ameliorată”, a declarat dr. Secemsky.

„Spălatul mâinilor cu apă și săpun de fiecare dată când e nevoie, purtarea unei măști chirugicale atunci când ești bolnav, dar și izolarea acasă pe perioada bolii reduc riscul răspândirii virusului”, a încheiat dr. Secemsky.

Specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile  au anunțat  că „s-a înregistrat debutul sezonului gripal”, iar, în ultima săptămână, au mai murit doi oameni din cauza gripei tip A. Este vorba de un bărbat de 40 de ani, din Iași, care era bolnav cronic și nu era vaccinat anti gripal și de o femeie, în vârstă de 40 de ani, din Botoșani, de asemenea, bolnavă cronic și nevaccinată.

Astfel, până acum, în acest sezon, s-au înregistrat patru decese cauzate de gripă și au fost confirmate 89 de cazuri de boală.

30 de copii au murit în SUA

În Statele Unite ale Americii, situația este și mai gravă. Autoritățile au anunțat că 30 de copii au fost uciși de gripă.

În statul american Maine, teama de gripă este atât de mare, încât preoții catolici au stabilit ca enoriașii să nu mai bea vin din același pocal, atunci când se împărtășesc, și nici să nu-și mai dea mâna în timpul slujbei, așa cum se obișnuiește.

Maine este cel de-al 49-lea stat în care gripa se răspândește fulgerător și în care, până acum, s-au înregistrat 21 de decese cauzate de gripă. Statul Hawaii este singurul din SUA care a scăpat de gripă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net