Explozie de bancnote false pe piață! Cum putem depista noua metodă de înșelăciune

O nouă înșelătorie este în acest moment pe „piața” din România! O avalanță de bacnote false este pusă în circulație, bani folosiţi drept recuzită în filme sau în industrii de divertisment. Aceşti bani de jucărie au ajuns şi în magazine. Câțiva vânzători din Capitală au sesizat Poliția.

O nouă înșelătorie este în acest moment pe „piața” din România / Foto: Arhiva Click!
O nouă înșelătorie este în acest moment pe „piața” din România / Foto: Arhiva Click!

O nouă metodă de înşelăciune care se bazează pe banii folosiţi drept recuzită în filme sau în industrii de divertisment, bacnote false, a ajuns pe piața din România. Așadar, aceste bancnote sunt produse pentru reclame, pentru jocuri sau pentru alte astfel de producții, însă înșelăciunea se bazează pe neatenția oamenilor, ajungând, de cele mai multe ori, pe mâini nepotrivite, iar persoanele rău intenționate le folosesc ca fiind bancnote reale.

Cum îți poți da seama că o bacnotă este falsă

Aceşti bani de jucărie au ajuns şi în magazine. Poliţia a fost sesizată recent de câţiva vânzători din Bucureşti, potrivit informațiilor oferite de observator.ro. Pentru a evita confuzia, producătorii acestor bancnote le marchează intenționat, adesea astfel de marcaje sunt în colțurile bancnotei. Astfel, pe ele este scrisă sintagma „prop money”, adică bani de recuzită, doar că de foarte multe ori escrocii știu acest lucru și încearcă să ascundă înscrisul folosind diferite metode, precum pasta corectoare de aceeași culoare cu cea a bancnotei.

De asemenea, oamenii ar trebui să fie atenți și la alte detalii, precum elementele de securitate sau materialul din care este făcută bancnota. Cei care încearcă să falsifice bani sau să îi pună în circulație trebuie să știe că riscă până la 10 ani de închisoare.

Bancnotele false apar mereu pe piață

Și la începutul anului au ajuns în circulație bacnotele false. Alerta a apărut după ce un curier al unei companii de curierat a fost plătit cu bani de jucărie. Banii falși îi imită foarte bine pe cei originali, fiind aproape identici, astfel că nu au putut fi identificați la ramburs. Și atunci, pe bancnotele false primite de angajat se putea observa mențiunea „play money”, adică bani de jucărie și mențiunea „prop money” (bani falși pentru recuzită).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net