Factură la gaze de peste 1.100 de lei la un bloc cu toţi locatarii debranşaţi

Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! Facturile aberante la energie continuă să curgă și să ne dea frisoane. Iar poveștile despre sumele de bani astronomice pe care românii trebuie să le achite, chiar dacă nu au consumat atât de mult, continuă. De data aceasta, s-a întâmplat la Galați. 

image

Știm cu toții că au crescut prețurile la energie și la gaze naturale. Mai știm că statul a venit în ajutorul românilor cu plafonări și subvenții. Însă, chiar și așa, mulți se află în situația dramatică de a nu-și mai putea achita facturile. Vorbim despre oamenii care au înregistrat un anumit consum lunar. Dar ce te faci când ești debranșat de la gaze și afli că, totuși, trebuie să plătești?

O situație de-a dreptul revoltătoare se petrece la Galați, unde locatarii unui bloc debranșat de la rețeaua centralizată de gaze au primit, în total, o factură de 1.160 de lei. 

Ce s-a întâmplat, de fapt? Cu mult timp în urmă, locatarii blocului respectiv s-au debranșat de la sistemul centralizat de gaze - cel comun - și au încheiat fiecare un contract individual cu ENGIE. Prin urmare, fiecare plătește exact catitatea de gaze pe care o consumă și care este afișată de contorul de la ușă. 

Însă, la 31 ianuarie 2022, pe numele asociației vine o factură în valoare de 1.160 de lei. Și iată cum, dintr-o eroare, oamenii au fost puși în situația de a plăti, practic, de două ori gazul: o dată cantitatea consumată individual și încă o dată cea înregistrată eronat, la comun.  Este de neînțeles cum s-a putut emite o factură în numele asociației. 

Factura nu corespunde cu consumul 

Ultimul client s-a debranșat pe 19 ianuarie de la sistemul centralizat, iar asociaţia a notificat compania Distrigaz Sud Reţele să ridice contorul comun. „Am citit indexul în ziua respectivă şi am făcut adresă către cei de la gaze, să vină să ia contorul. După zece zile, am primit factura asta, care evident este mare şi nu corespunde cu consumul”, a declarat preşedintele asociaţiei de locatari. 

ENGIE România și-a recunoscut vina și a transmis că factura urmează să fie stornată. 

Urmăriți știrile Click! și pe Google News 

image
image
image
image
image
image
tichete de masa jpg
index png
casa gheata avion carla george profimedia (1) jpg
vreme  jpg
jake marshall jpg
nota de plata turcia jpg
police 7153952 1280 jpg
image
actualitate.net