Video cu momentul în care o tânără este spulberată de un schior pe pârtia din Transalpina

26 ianuarie 2022

Un accident cel puțin straniu s-a petrecut pe Domeniul Schiabil Transalpina! O tânără a fost practic spulberată pe pârtie de un schior care cobora pe munte în viteză, apoi a plecat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. 

image

Momentul accidentului a fost filmat de soțul tinerei. Cei doi schiau liniştiți pe o pârtie de la Transalpina - Voineasa, admirând peisajul superb. Totodată, vrând să profite de faptul că nu era aglomeraţie, bărbatul a filmat-o pe femeie cum alunecă uşor pe zădapă.

Era doar tânăra în cadru când, la un moment dat, a apărut un al treilea schior care s-a dus glonț către femeie. Deși aceasta era foarte vizibilă, fiind îmbrăcată într-un costum roșu, din cauza vitezei, cel din urmă nici n-a mai apucat să frâneze sau să evite coliziunea. Impactul a fost destul de violent, atât schiorul imprudent, cât și femeia au zburat prin aer. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Momentul a fost surprins video de soțul tinerei, care l-a și postat pe rețelele de socializare.

Pe pârtie, imediat după impact, a mai avut loc o scenă stranie. În loc să-și ceară scuze, schiorul vitezoman l-a dojenit pe soțul femeii pe care tocmai o accidentase, fiind deranjat de faptul că fusese filmat. Mai mult, la baza pârtiei, şi-a strâns schiurile și echipamentul şi a plecat.

„Cel care a provocat incidentul schia haotic”

Şeful Salvamont Voineasa, Marcel Andrescu a explicat pentru „Adevărul” că schiorul ar fi avut suficient loc ca să evite impactul: „Nu era copil, cum au crezut mulţi pe reţelele de socializare, ci victima a fost o femeie. Era cu soţul, un cuplu. Problema este că cel care a provocat incidentul schia haotic şi a lovit-o destul de puternic. Din fericire, au scăpat amândoi fără leziuni”. Salvatorul montan a precizat că, în acest caz, femeia este nevinovată. (vezi video pe adevărul.ro)

Marcel Andreescu a mai spus că astfel de incidente sunt extrem de dese pe pârtiile din România, pentru că multe persoane nu respectă regulile pe pârtie. „Ni s-a întâmplat şi nouă. Am păţit-o după o intervenţie pe pârtie, în timp ce coboram cu victima pe targă. Aveam şi zonă securizată şi stătea şi un coleg care striga la ei (schiori - n.r.) şi tot a intrat unul în noi. Nu eram unul singur. Eram vreo patru – cinci persoane implicate în misiunea de salvare. Mai grav ar fi fost pentru victimă, dacă ar fi fost accidentată pentru a doua oară”, a mărturisit șeful Salvamont Voineasa.

Conduita adecvată pe pârtie

Despre conduita la schi, salvamontistul şef de la Voineasa, Marcel Andreescu, a explicat că, atunci când sunt pe pârtie, schiorii trebuie să se uite cu atenţie în jur când fac schimbări de direcţie, pentru că nu sunt singuri. „Schiorii trebuie să dovedească mai multă atenţie şi să înţeleagă că trebuie să se adapteze condiţiilor care sunt pe pârtie la momentul respectiv… Trebuie să fie atenţi, să schieze prudent, să poarte echipament adecvat. Este la fel ca la condusul maşinii: trebuie să fii atent şi înainte, şi în stânga şi în dreapta, să nu loveşti pe cineva!”, a recomandat salvatorul montan.   

survivor3 png
cub oana roman png
BeFunky collage (7) jpg
2 bd foto1 Hepta Mediafax Foto ZUMA Press Hepta jpg
Johnny Depp şi Amber Heard au divorţat în 2017, după 15 luni de căsnicie jpeg
leni klum 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
vaccin sinovac jpeg
cherries ge681e00cc 1920 jpg
extrageri loto
calendar ortodox 2021 17 mai sfantul apostol andronic si sotia sa iunia png
Insula Ko Samui din Thailanda jpeg
foto mare shutterstock 1383751604 jpg