Fetiță din Sibiu, născută în brațele pompierilor

Trei paramedici de la SMURD Sibiu nu vor uita niciodată intervenția din 18 ianuarie 2022, una dintre cele mai speciale și mai încărcate de emoție: au ajutat o femeie gravidă să nască. 

image

Când a sunat alarma, știau că pleacă spre o femeie însărcinată care acuza mici dureri, specifice sarcinii. În tura de serviciu erau Bogdan, Radu și Dan, „frați de armă”, paramedici SMURD, dar și prieteni în timpul liber. S-au echipat urgent, au bătut palma și au plecat de urgență spre caz. „Hai, Doamne ajută să fie bine”, și-au spus pompierii.

Însă, când au ajuns în locuința femeii și au consultat-o, și-au dat seama că travaliul începuse și nu mai aveau timpul necesar să o ducă la spital. Drept urmare, cei trei paramedici și-au dat seama că nu au de ales și trebuie să ducă la bun sfârșit și misiunea în fața căreia se aflau. 

Paramedicii SMURD au aus-o pe lume pe Andreea Ioana

Cei trei paramedici au analizat rapid situația și au pus în aplicare toate cunoștințele teoretice, până la acel moment. Fiecare a intrat în rol cu mult curaj și au ajutat-o pe tânără să-și aducă pe lume pruncul: o fetiță pe care o va chema Andreea Ioana.

„Cât timp Radu i-a măsurat valorile mamei și ale copilului, Dan ne-a pregătit ce am avut nevoie și a vorbit în permanență cu mama, iar eu... am fost cel norocos! Am ținut primul copilul în brațe! Este o senzație extraordinară. Nu te întâlnești în fiecare zi cu asta!”, a povestit unul dintre cei trei pompieri.

În noiembrie 2021, o adolescentă în vârstă de 16 ani din județul Mureș a născut acasă un băiețel sănătos, asistată tot de pompieri. Tatăl copilului, un tânăr de 17 ani, a cerut ajutorul când a văzut că partenera sa nu se simte bine. Copilul a fost adus pe lume în condiții mai puțin obișnuite, la lumina lanternelor.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net