Fiul unui transportator român, răpit de mai mulți indivizi albanezi în Spania, după ce peste 300 kg de droguri s-au pierdut pe drum

Ultima actualizare:

     Tânărul a fost răpit pentru că peste 300 de kilograme de droguri nu au ajuns la destinaţia dorită de albaneziFoto: wikipedia.org
Tânărul a fost răpit pentru că peste 300 de kilograme de droguri nu au ajuns la destinaţia dorită de albaneziFoto: wikipedia.org

Fiul unui transportator român din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost răpit de mai mulți indivizi albanezi în Spania. Din fericire acesta a fost eliberat de poliţişti în urma unei acţiuni de amploare. Tânărul, de 28 de ani, a fost răpit pentru că peste 300 de kilograme de droguri nu au ajuns la destinaţia dorită de albanezi. În captivitate, bărbatul a fost bătut şi torturat. Anchetatorii încearcă să stabilească dacă firma tatălui său este sau nu implicată în traficul de droguri.

”În urma schimbului de informaţii dintre poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul ataşaţilor de afaceri interne şi în urma unor acţiuni de amploare, la data de 30 august a.c., un bărbat, cetăţean român, de 28 de ani, victimă a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat şi luat în custodie de autorităţile spaniole, fiind repatriat la data de 1 septembrie a.c”, a transmis, joi, Poliţia Română.  

Activităţile au fost desfăşurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu  procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, în care se  efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri şi lipsire de libertate în mod ilegal, potrivit news.ro.

”Din anchetă a reieşit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăţi de transport internaţional, s-ar fi deplasat în Spania, împreună cu fiul lui, de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînţelegeri în legătură cu un transport. Ajuns în Spania, s-ar fi întâlnit cu 3 bărbaţi, de origine albaneză, care l-ar fi reţinut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre şoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinaţie”, au precizat poliţiştii.  

Potrivit acestora, în schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor.  

”La data de 17 august, bărbatul a sesizat evenimentele către autorităţile române. Din investigaţiile efectuate, a mai reieşit faptul că, anterior datei de 4 august a.c., un bărbat, de 49 de ani, şofer la societatea de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit să le transporte în Italia şi Germania”, mai arată poliţiştii.  

Diferența de droguri ar fi fost transportată în Germania

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt şofer, de la aceeaşi firmă de transport, un bărbat, de 42 de ani.  

Acesta le-ar fi încărcat, pentru a le transporta în Italia, însă vehiculul a fost găsit abandonat, în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite. Diferenţa de 400 de kg ar fi fost transportată, în Germania, de bărbatul de 49 de ani.  

În timpul captivităţii, victima a suferit vătămări corporale provocate de persoanele bănuite de lipsire de libertate în mod ilegal,. Tânărul este în stare stabilă şi îşi revine de pe urma rănilor.  

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. 

Anchetatorii încă nu au stabilit dacă firma de transport este sau nu implicată şi dacă transportatorul şi fiul său ştiau că transportă droguri.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net