Fizicianul Stephen Hawking ştie unde vom trăi în 2100!
Este celebru pentru comentariile sale ştiinţifice. Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat că ştie exact cum va fi în următorii 50 de ani şi cum vom trăi în anul 2100!
Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, 72 ani, a surprins pe toată lumea. Într-o emisiune despre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), omul de ştiinţă a spus că, peste 50 de ani, oamenii vor trăi pe Lună şi se vor afla în drum spre Marte.
El este convins că acest secol va fi o „epocă a spaţiului”.
Potrivit Daily Mail, în emisiunea „Live from Space”, Stephen Hawking a spus că oamenii vor avea colonii pe Lună „în următorii 50 de ani” şi că până în anul 2100, oamenii vor trăi pe Marte.
Acum, la 72 de ani ai săi, Stephen Hawking Hawking consideră că omenirea se va confrunta cu riscul unei extincţii iminente, deoarece vor fi prea mulţi oameni pe Terra.
„Planeta noastră este o lume veche, ameninţată de o populaţie în expansiune şi resurse limitate. Trebuie să anticipăm aceste ameninţări şi să avem un plan B. Dacă vrem ca specia noastră să supravieţuiască în următorii 100 de ani sau în următorii 1.000 de ani, atunci este imperativ să călătorim în negura spaţiului pentru a coloniza lumi noi din cosmos. Dacă vom urma această cale, atunci nu am niciun dubiu că acest secol va rămâne cunoscut în istoria omenirii sub denumirea «Epoca Spaţială»”, a explicat celebrul astrofizician, citat de Daily Mail.
Stephen Hawking este un fizician englez, teoretician al originii universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge.
În 1963, la vârsta de 21 de ani, Hawking observă pentru prima dată o slăbiciune a muşchilor. În urma unui examen medical, se constată o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. I se dau maximum 3 ani de trăit. Hawking nu cedează, continuă să lucreze, în ciuda agravării continue a invalidităţii.
Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretică, relativitatea generală şi mecanica cuantică.