Foștii miniștri Cuc și Fifor audiați la DNA Timișoara în dosarul șpăgilor pentru PSD Arad
Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc și fostul secretar general al PSD, Mihai Fifor au fost audiați vineri la sediul DNA Timişoara, în scandalul șpăgilor şpăgilor încasate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara pentru PSD Arad. Cei doi au negat orice amestec.
Potrivit news.ro, Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor a stat în biroul procurorului aproximativ o oră și la ieșire a declarat că nu are nico treabă cu dosarul şpăgilor încasate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara pentru PSD Arad. Întrebat cum de apare numele său în interceptările făcute de procurori, fostul demnitar a spus că cel mai probabil cineva s-a folosit de numele lui. La rândul său, fostul secretar general al PSD Mihai Fifor a declarat, la ieşirea de la sediul DNA Timişoara, că a fost citat în calitate de martor în dosarul şpăgilor încasate de DRDP Timişoara pentru PSD Arad. Fifor a spus că niciodată nu i-a cerut cineva să îşi exercite influenţa sau autoritatea şi că nu are cunoştinţă despre cele întâmplate în acest dosar. În schimb, Emilian Pintea, fostul şef de cabinet al lui Mihai Fifor, care a fost și el audiat, a declarat la ieşirea din sediul DNA că s-a prevalat de dreptul la tăcere.
Ce cuprinde dosarul instrumentat de DNA Timișoara
Cercetările s-au desfăşurat pe două tipuri de acuzații potrivit news.ro. În primul rând este anchetată”protecţia”oferită de persoanele cu funcţii de conducere controlorilor de trafic, la locul de muncă, în schimbul unor sume de bani (între 100 – 500 euro lunar).”În cadrul unor agenţii de control şi încasare situate în punctele de trecere a frontierei ar fi existat obiceiul ca funcţionarii care îşi desfăşoară activitatea să încaseze de la transportatori, pe lângă taxele legale şi sume de bani cu titlu de mită, pentru a nu constata şi aplica anumite sancţiuni acestora”, a transmis DNA conform news.ro. Al doilea palier a vizat modalitatea în care se făceau angajările în structurile locale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.), respectiv pe linie de partid şi cu remiterea unor sume de bani. Până acum în dosar sunt 15 suspecți printre care trei parlamentari PSD: Căprar Gheorghe, Tripa Florin și Chisăliță Ioan.
Citiți și
Parlamentari PSD interogați într-un caz de corupție la Vama Nădlac
Deputat PSD, dus la audieri la DNA. Mascaţii au decins la locuinţa lui