Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită

Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Sentința a fost pronunțată vineri de către Tribunalul Cluj, iar decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Sorina Pintea. Foto: arhiva.
Sorina Pintea. Foto: arhiva.

Ce acuzatii i se aduc Sorinei Pintea, fostului ministru al Sănătății

Anchetatorii au acuzat-o pe Sorina Pintea că, în timp ce era manager al Spitalului Județean din Baia Mare, ar fi primit suma de 10.000 de euro și 120.000 lei mită, beneficiind astfel de un procent dintr-un contract de achiziții publice.

Sentința Tribunalului Cluj a inclus și o pedeapsă complementară, interzicându-i Sorinei Pintea exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, precum și ocuparea unei funcții care implică exercițiul autorității de stat și funcția de manager în cadrul unui spital public, pe o durată de 3 ani.

De asemenea, magistrații au dispus confiscarea sumei de 10.000 de euro, valoarea mitei pentru care Pintea este acuzată, și menținerea sechestrului asigurat asupra mai multor bunuri deținute de fosta ministra.

10 zile pentru a depune apel împotriva deciziei

"În baza art. 396 alin. (2) C.proc.pen., cu reţinerea art. 36 alin. (1) C.pen., condamnă inculpata PINTEA SORINA, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 289 alin. (1) C.pen., cu reţinerea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen. În temeiul art. 67 alin. (2) C.pen. interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat şi de a exercita funcţia de manager în cadrul unui spital public, prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi g) C.pen., pe o durată de 3 ani, care se execută în condiţiile art. 68 alin. (1) lit. c) C.pen", a decis Tribunalul Cluj.

Avocații Sorinei Pintea au la dispoziție 10 zile pentru a depune apel împotriva deciziei Tribunalului Cluj. Este important de menționat că decizia instanței nu este definitivă și poate fi supusă unei instanțe superioare pentru a fi revizuită sau modificată. Sentința rămâne sub rezerva apelului și a eventualelor decizii ulterioare ale justiției române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net