Furtuna care lovește România va aduce un val de aer polar. Diferențele de temperatură vor fi și de -12 grade celsius de la o zi la alta

Țara noastră va fi lovită de furtuna Ashley care va aduce un val de aer polar. Temperaturile vor scădea cu până la 12 grade de la o zi la alta. Furtuna va aduce și vânt puternic cu rafale de peste 100 – 120 km/h, averse, vijelii și ninsori în zonele de munte, scrie adevărul.ro. 

Dumină furtuna Ashley ajung în țara noastră Foto: Shutterstock
Dumină furtuna Ashley ajung în țara noastră Foto: Shutterstock

Furtuna Ashley ajunge duminică și în România

Europa se pregătește de furtuna Ashley, ale cărei efecte se vor vedea începând de joi. Un front de aer rece de origine maritim polar va traversa continentul de la vest spre est. Furtuna va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 - 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii, ninsori în zonele alpine.

Duminică, furtuna ajunge și în România, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Astfel, de la 30 - 33 grade, temperaturile vor scădea spre 18 - 25 de grade. De asemenea, va ploua și vântul va fi intens. Meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă în majoritatea țărilor din Europa.

7 persoane au murit în urma inundațiilor de săptămâna trecută 

În comunele din Galați afectate de inundații, situația este, în continuare, foarte gravă, iar autoritățile fac tot posibilul să readucă situația la normal. Există zona în care apele nu s-au retras de peste tot, deși a trecut mai bine de o săptămână. Sute de pompieri, jandarmi, polițiști și militari de la MApN ajută în continuare sinistrații pentru a scoate nămolul din case.

Pechea este cea mai afectată comună din județul Galați, unde peste 2.000 de gospodării au fost inundate. Următoarele două localităţi afectate sunt Costache Negri şi Corod, fiecare cu câte 900 de case afectate, urmate de Slobozia Conachi, Cudalbi şi Corod. În total, 6.939 de gospodării au avut de suferit, potrivit datelor estimative. Nu mai puțin de șapte persoane au murit în urma inundațiilor.

Ciclonul Boris face în continuare prăpăd, în Italia 

Între timp, zone din Italia sunt devastate de ciclonul Boris. În Montecatini Valdicecina, lângă Pisa, viitura a distrua o casă în care stătea o familie de turiști străini. Conform agenției LaPresse și site-ul Nazione, mama, tatăl și bunicul au fost salvați de pompieri, după ce au fost găsiți pe acoperișul casei, unde se refugiaseră, scrie corrierefiorentino.corriere.it.

Bunica și un bebeluș de 5 luni sunt dați dispăruți și sunt căutați cu câini și scafandri. Au fost inundații puternice și în San Vincenzo, drumurile au fost închise din cauza amenințărilor că râurile vor ieși din matcă. Pompierii au intervenit noaptea pentru a salva oamenii din zonele afectate.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
valtesse de la bigne captura video jpg
litere freepik jpg
avion de lux klaus iohannis jpg
sorina popescu cern1 jpg
steagul Romaniei Tricolorul shutterstock  jpg
armata romana budapesta1 jpg
poza Facebook Pamela Tanase jpeg
ancuta sarca pantofi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net