Furtuna PIA se apropie cu viteză de România. Va lovi cu forța unui uragan, în preajma Crăciunului. Între timp, au apărut norii „OZN”

Furtuna Pia este, potrivit meteorologilor, una dintre cele mai puternice furtuni din apropierea Crăciunului. Printre ţările afectate de fenomenul meteo se numără şi România. Pia, aşa cum a fost denumită de meteorologi, loveşte mai multe ţări din Europa, printre care şi România, în următoarele zile, cu forţa unui uragan, potrivit unei avertizări meteo. Între timp, în județul Argeș apariția unor nori rari, denumiți nori „OZN” i-a speriat pe localnici, însă experții au explicat că este doar un fenomen rar si foarte spectaculos. 

image

Când va ajunge în România 

Administraţiile de Meteorologie din mai multe ţări euopene au emis deja alerte, care sunt în curs de actualizare. Drept urmare, Danemarca a emis un cod portocaliu de vânt extrem, la fel ca şi Germania, Slovacia şi Elveţia. În Olanda, specialiştii au emis o avertizare meteo cod roşu de inundaţii, în timp ce Marea Britanie, Lituania, Letonia şi Estonia au emis avertizări cod galben de vânt.

Şi România va fi afectată de furtuna Pia, mai ales în vest, centru şi nord, cu vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi un viscol puternic în zona de munte, care se va manifesta în acest weekend, avertizează meteorologii.

Furtuna, care se manifestă în zilele de dinaintea Crăciunului, este cea mai puternică din această perioadă. Germanii au numit-o "Zoltan", în timp ce specialiştii din alte ţări i-au pus numele "Pia".

Astfel, furtuna urmează să îşi producă efectul în perioada 21-22 decembrie 2023 şi va lovi cu forţa unui uragan. Viteza rafalelor de vânt urmează să fie de până la 130 de km/h.

Norii „OZN”

Nori „OZN”

Apariție spectaculoasă pe cerul României, la Câmpulung. Formațiuni noroase extrem de rare au fost observate pe cer, în Câmpulung Muscel și Câmpina, în România, kiar în străinătate în Slovacia.

Localnicii din Argeș au început o adevărată dezbatere pe facebook, după ce rețeaua socială s-a umplut de fotografii cu norii pe care experții îi numesc „OZN”.

Norii lenticulari sunt de altitudine medie, grupați în bancuri, pături, grămezi sau șiruri de culoare albă sau gri, explică experții.

Au o înălţime de maximum 200 de metri şi nu dau precipitații. Apar atunci când un curent de aer rece întâlnește fie o formă de relief, fie un aer mai cald în ridicare. Astfel de formaţiuni noroase sunt extrem de spectaculoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net