Gardienii de la Gherla: „Nu atingeți pruna sensibilă!”

Ultima actualizare:

    Sindicaliștii nu au primit-o cu brațele deschise pe Raluca Prună
Sindicaliștii nu au primit-o cu brațele deschise pe Raluca Prună

Protestul gardienilor din penitenciare a început. Peste o sută de angajați ai Penitenciarului Gherla (Cluj) au așteptat-o azi pe Raluca Prună cu scandări virulente, bannere și vuvuzele. „Nu atingeți pruna sensibilă!” au fost unul din mesajele scrise de sindicaliști pe panourile de protest.

Protestatarii s-au adunat în faţa Penitenciarului Gherla, în jurul orei 9.00. Înarmați cu vuvuzele şi portavoci, ei au scandat neîncetat împotriva ministrului Raluca Prună și la adresa Guvernului. „Demisia”, „Ruşine să vă fie”, „Jos Guvernul”, „Jos ministrul minicinos”, sunt mesajele transmise de protestatari prin viu grai. Gardienii au afișat și bannere pe care scrie „Muncim pe datorie, ruşine să vă fie”, „Legea trebuie aplicată nu încălcată”, „Stop discriminării”.

Angajaţii penitenciarului s-au întrecut pe sine când au înșirat pe asfalt două pungi cu prune şi o pâine feliată, alături de mesajul: „Nu atingeţi pruna sensibilă”. Raluca Prună a fost huiduită copios când a ajuns la Penitenciarul Gherla (în jurul orei 10.15). Prună a programat o vizită la  Centrul Terapeutic pentru Femei Gherla din cadrul penitenciarului. În plus, a promis sindicaliștilor că le va asculta revendicările. Detalii despre ce vor gardienii din penitenciare aflați AICI.

Tot luni dimineaţă, aproximativ 50 de angajaţi de la Penitenciarul Poarta Albă şi Penitenciarul Spital Poarta Albă au protestat în faţa unităţii de detenţie, nemulţumiţi că nu primesc aceleaşi drepturi salariale ca angajații din sistemul de apărare şi ordine publică, ei cerând demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, şi a ministrului Muncii, Dragoş Pâslaru. Acţiuni similare au loc, luni, şi în penitenciarele Craiova, Giurgiu şi Codlea, scrie news.ro.

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg