George Simion, acuzație pe Facebook: ”De frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde”

Ultima actualizare:

Liderul AUR, George Simion a transmis marți, 21 decembrie, că deputații nu au votat certificatul verde de frica protestatarilor.

Liderul AUR, George Simion, live pe Facebook în timpul protestului FOTO: Captură Facebook
Liderul AUR, George Simion, live pe Facebook în timpul protestului FOTO: Captură Facebook

Într-un mesaj scris pe contul său de socializare, șeful AUR a arătat că „de frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde”.

„De frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde! Protestele vor continua la Guvern!”, a scris Simion pe Facebook.

Proiectul de lege nu este însă pe ordinea de zi a Parlamentului, ci se află încă în discuția coaliției de guvernare. Guvernul Ciucă încă nu a trimis la Parlament proiectul.

Un proiect inițiat de fostul Guvern, condus de Florin Cîțu, a fost respins de Senat, iar Camera Deputaților nu l-a mai luat în discuție, în așteptarea proiectului noii coaliții de guvernare, scrie G4 media.

Mai mulți manifestanți s-au îmbrâncit la protestul Aur și au încercat să se urce pe gardurile Parlamentului. 

Jandarmeria transmite că a fost suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Parlamentului, principalul obiectiv fiind asigurarea exercitarea dreptului la liberă exprimare în condiții de siguranță pentru toți particianții,prevenirea violențelor și escaladarea situației tensionate.

”Jandarmeria face un apel la calm și solicită tuturor participanților să respecte recomandările forțelor de ordine și să nu se implice în niciun fel de acțiuni cu violență. De asemenea, dacă în zona protestului sunt manifestări ilegale (distrugere, vandalizare) solicităm participanților să se delimiteze rapid de aceste manifestări și să permită intervenția forțelor de ordine pentru oprirea acestor manifestări.

Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate în curtea Palatului Parlamentului de protestatarii anti-vacciniști chemați de AUR. Un protest împotriva certificatului verde a degenerat, zeci de persoane au sărit gardul și au vopsit cu grafiti mai multe vehicule 

Autoturismele au fost vandalizate, în curtea Parlamentului, mai ales în parcarea Senatului, acolo unde protestatarii au desenat cu spray pe caroseriile maşinilor diferite mesaje, precum ”Hoţi” şi ”Asasini!”. În parcare sunt autoturisme atât ale angajaţilor din instituţie cât şi ale parlamentarilor. În jur de o sută de persoane au intrat marți în curtea Palatului Parlamentului, zona Senatului, în timpul unui protest organizat de AUR. Jandarmii au blocat intrările în Parlament, iar Serviciul de Pază și Protecție a blocat accesul în Senat pentru ca protestatarii să nu intre în clădire. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net