Gigi Becali, în pelerinaj la mânăstirea din Teleorman unde este pictat

Ultima actualizare:

Mânăstirea Pantocrator din localitatea teleormăneană Drăgănești-Vlașca a fost, duminică (8 mai), centrul ortodoxiei românești. Aproape 20.000 de credincioși, printre care omul de afaceri Gigi Becali, au venit în Duminica Mironosițelor, la celebrul pelerinaj de la hramul de primăvară al lăcașului de cult. Gigi Becali este unul dintre ctitorii mânăstirii, fiind pictat împreună cu familia pe unul dintre pereți 

Gigi Becali și soția sunt pictați în mânăstirea Pantocrator. Foto: glasulcetatii.ro
Gigi Becali și soția sunt pictați în mânăstirea Pantocrator. Foto: glasulcetatii.ro

Gigi Becali și miile de credincioși s-au închinat la un  fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, precum și la Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela”, considerată una dintre cele mai vechi din lume, găzduite până pe 10 mai de mânăstire. Pelerinii s-au închinat și la racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, aflată în patrimoniul Mănăstirii Pantocrator.

Gigi Becali la pelerinajul de la Mânăstirea Pantocrator. Foto: captură antena3.ro
Gigi Becali la pelerinajul de la Mânăstirea Pantocrator. Foto: captură antena3.ro

Gigi Becali, îmbrăcat modest a împărțit bani 

Gigi Becali, unul dintre ctitorii mânătirii, a atras imediat atenția, atât prin modul simplu în care a venit îmbrăcat cât și prin  faptul că a împărțit bani. Potrivit credincioșilor prezenți la slujbă, soția sa era în schimb îmbrăcată elegant. 

Pentru ajutorul dat mânăstirii, Gigi Becali și familia sa sunt pictați pe unul dintre pereții lăcașului de cult. Omul de afaceri a vorbit credincioșilor despre necesitatea de a se aduna la biserică mereu, nu doar la pelerinaje sau evenimente speciale.  

"Biserică, biserică, biserică! În fiecare duminică la Hristos, dacă vreţi să vă meargă bine", a spus Becali, citat de antena3.ro, de mai multe ori către credincioșii care îl abordau.  

Mânăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca. Foto: facebook Mânăstirea Pantocrator
Mânăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca. Foto: facebook Mânăstirea Pantocrator

Ce moaște sunt aduse la pelerinajul de la Mânăstirea Pantocrator 

Un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, precum și Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela” au fost aduse spre închinare la hramul de primăvară al Mănăstirii Pantocrator din județul Teleorman. Sfintele odoare au fost aduse din Grecia de o delegație a Sfintei Mitropolii de Veria condusă de ÎPS Pantelimon-Mitropolit de Veria. 

Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela” este, potrivit tradiției, una dintre icoanele pictate de Sfântul Evanghelist Luca. Din acest motiv este considerată una dintre cele mai vechi icoane din lume, care redă cel mai bine chipul Maicii Domnului

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net