Grecii dau o lovitură pe piața românească. Este tranzacția anului 2024

Ultima actualizare:

Piața energiei din România atrage tot mai multe atenții, cu un nivel de tranzacții în creștere. Grupul grecesc PPC, care a preluat operațiunile Enel din România, a finalizat recent achiziționarea unui parc eolian cu o capacitate de 84 MW de la Lukoil în România, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Grecii mai dau o lovitură importantă în România / foto: News.ro
Grecii mai dau o lovitură importantă în România / foto: News.ro

Anunțul făcut în data de 24.07.2023 indică finalizarea tranzacției de către PPC SA, prin intermediul subsidiarei sale PPC Renewables SA. Achiziția a fost realizată de la subsidiarele europene ale Grupului Lukoil, și constă într-o participație de 100% în Land Power S.R.L., care operează un parc eolian în România, cu o capacitate totală instalată de 84 MW. Parcul eolian este amplasat în localitățile Dorobanțu și Topolog, beneficiind de condiții excelente de vânt și generând peste 200 GWh de energie electrică pe an.

Această tranzacție s-a desfășurat în cadrul unui proces competitiv, cu participarea unor companii internaționale, în care PPC Renewables a fost selectată ca ofertant preferat. Consultanța financiară exclusivă pentru cumpărător a fost asigurată de Kommunalkredit Austria AG, iar CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP și Milbank LLP au oferit asistență juridică pentru PPC Renewables.

Ce achiziții a mai făcut PPC

În plus, PPC din Grecia a achiziționat participațiile Grupului Enel în România, marcată ca o extindere semnificativă pe piața externă pentru grup. Această achiziție, în conformitate cu un contract semnat în data de 9 martie 2023, s-a încheiat cu suma de aproximativ 1,240 miliarde de euro, evaluând companiile la aproximativ 1,9 miliarde de euro (100% din acțiuni).

Această mișcare extinde semnificativ prezența Grupului PPC în România, numărul său de clienți ajungând la aproape 9 milioane, iar capacitatea totală instalată de producție de energie din surse regenerabile crescând la aproximativ 4,4 GW. De asemenea, aceasta majorăază baza reglementată a activelor din sectorul de distribuție cu 40%.

Obiectivul Grupului PPC este de a deveni lider pe piața energiei curate în Europa de Sud-Est, cu o atenție deosebită pe investițiile în surse regenerabile. Achiziționarea activelor Enel din România este considerată o alegere strategică, consolidând poziția grupului în regiune și accelerând tranziția către energie verde.

Enel România reprezintă un actor important pe piața energetică locală, având o capacitate instalată semnificativă în energie regenerabilă și o poziție solidă în furnizarea de energie electrică și gaze. De asemenea, are un rol de distribuție în 3 regiuni din țară și un număr considerabil de clienți și magazine.

PPC este unul dintre cei mai mari producători și furnizori de energie electrică din Grecia, cu o experiență îndelungată în industrie și un plan de expansiune agresiv, concentrat pe creșterea capacității de energie regenerabilă și extinderea în Europa de Sud-Est.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net