Greu să fii suporter la 34 grade C, în miezul zilei! Cum s-a trăit la terasă victoria cu Ucraina

34 de grade, dragostea de suporter rezistă. Pe un zăduf ca în plină vară, la o oră, 16.00, la care majoritatea românilor în mod normal ies sau sunt încă la serviciu, naționala de fotbal a României a întâlnit Ucraina în primul meci de la Campionatul European de Fotbal. Dacă înainte de meci frica și resemnarea predominau, după ce am  România era în ceruri

Loredana, Marius Moga și Ionuț Cercel au filmat un clip la Fan Zone
Loredana, Marius Moga și Ionuț Cercel au încântat suporterii de la Fan Zone

Dovada că sportul cu balonul rotund este în tot și toate, ieri microbiștii s-au împărțit în două categorii indiferent de zona României: cei care și-au aranjat programul de așa natură încât ora partidei să nu-i prindă la muncă și cei care, în disperare de cauză, au luat cu asalt cele mai apropiate terase de serviciu.

Suporteri urmărind meciul România-Ucraina la Fan Zone
La Fan Zone-ul din fața Ateneului, meciul cu Ucraina a fost urmărit de mii de oameni

De la Fan Zone-ul din fața Ateneului la terasele risipite prin București, peste tot suporterii au trecut de la agonie la extaz.

Uan dintre terasele de la Hotel Caro
La pub-ul de la Hotel Caro, clienții s-au răcorit cu o bere

Microbiștii, înainte de meci, între orgoliu, speranță și resemnare

În București, printre cei care au poposit la un stabiliment lângă slujbă s-a numărat și reporterul Click! Cu mult chef de fotbal, frică de puternica națională a Ucrainei dar și speranțe pentru o „bombă sportivă”, m-am așezat la o masă alături de alți împătimiți ai fotbalului pe terasa unui hotel de la intersecția Fabrica de Glucoză-Barbu Văcărescu. Cu 30 de minute înainte de meci, unii aveau deja provizia de bere, alții așteptau începutul partidei, puțini mâncau, majoritatea „doar suspinau și pariuri făceau”.

Cămașa de corporatist a fost desfăcută larg de mult, tricoul de firmă a plecat înlocuit de echipamentul României, ospătarii sunt îmbrăcați în tricourile naționalei, decorul și intrarea sunt de stadion de fotbal.„Îmi este teamă că ne sparg ucrainenii” zice cu glas tare un șofer de la Uber care stătea stingher la o masă către un grup de corporatiști deviați din drumul spre casă de meci.

„Au vedete ucrainenii și ai noștrii sunt cei mai slab cotați de la Campionatul European. Nu văd bine Naționala”, completează aprobator unul care își zice Picu.

„Tăceți naibii că simt de aseară că o să fie bine...Îi spargem uitați-vă la mine. Care ții pariu că ieșim din meci cu o victorie la un gol în față!”, strigă de la capătul terasei Iancu, chiriaș în hotel.

Un tip corpolent trage cu nesaț dintr-o țigară și aruncă doct!„Eu merg pe egal și cred că România are acele caracteristici ce favorizează o partidă la egal. Noi vom fi ca la Rovine iar ei vor încerca să găsească breșe în apărarea noastră”, se aude părerea dar nimeni nu îl mai ascultă. Se cântă imnurile și începe „balul”.

Suporteri la Fan Zone din fața Ateneului
Suporterii români de la Fan Zone-ul de la Ateneu au fost în culmea fericirii după victorie

Microbiștii românii, de la autoironie la extaz

Se fac poante despre jocul României, toată lumea se amuză, inventivitatea nu cunoaște limite în autoironie. Gluma preferată a fost ”România a lăsat autocarul pe avarii, că Ucraina nu o lasă să stea mult și o dă afară de la meci”, dar asta doar până-n minutul 30 când am dat primul gol!

Ce meci, ce victorie! Alături de oamenii de pe terasă, am urlat la 1-0, am îmbrățișat comesenii la 2-0 iar la 3-0 deja toată terasa era o mare familie.

„„Băi i-am distrus! Am călcat în picioare vedetele lor!”, strigă cât îl țin plămânii Rareș cu gura plină de pizza.

Barman terasă Hotel Caro
Barmanul Sorin a avut de umplut multe halbe cu bere după victoria României

La intersecția Fabrica de Glucoză-Barbu Văcărescu, ca în atâtea zeci de locuri din București acum toată lumea sărbătorește dar cine ar fi crezut? Nimănui nu-i mai pasă de gândurile negre de la început de meci, toată lumea se bucură, femei care criticau alegerea colegilor sau familiei s-au resemnat și molipsite de bucuria generală râd și aruncă în aer șervețele

„Este sărbătoarea bucuriei și chiar dacă ne vor bate toți de acum rămân clipele astea când le-am tras-o tuturor celor care nu ne dădeau nici o șansă! Să vină berea și să sfârâie grătarele! Trebuie să ne bucurăm românește”, ne spune sfătos în apluazele tuturor Mihai, dând comandă de multă bere și carne.

Terasa La Pod de la Parcul Carol
La terasa „La Pod” de la Parcul Carol, administratorii au făcut cinste cu bere după victorie

În celălalt capăt al Capitalei, la terasa Pod din Parcul Carol administratorul a vrut să facă cinste cu shoturi dar a fost repede adus la realitate de cheflii.„Bagă bere așa sărbătorește românul victoria”. Ce a urmat nu se povestește, se zice doar că s-a dat gratis un butoi de bere și s-a stat și s-a cântat până la ultima picătură.

„Acasă? De ce să mergi acasă când a bătut România?”, strigă concav pe o bancă din parc Puică, om al muncii după cum declară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
pilot pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net