Reacțiile tricolorilor, după triumful cu Ucraina: „Victoria Generaţiei de Suflet”

Ultima actualizare:

Echipa națională a României a savurat din plin succesul din primul meci al grupei sale de la EURO 2024, în Germania, unde „tricolorii” au învins, luni, Ucraina cu un scor categoric - 3-0

„Tricolorii” au savurat din plin victoria cu Ucraina (FOTO: EPA)
„Tricolorii” au savurat din plin victoria cu Ucraina (FOTO: EPA)

Tensionat în cele mai multe momente ale partidei, selecționerul Edward Iordănescu a răsuflat ușurat abia după fluierul final. „Efectiv băieţii au fost fabuloşi. Vă rog ceva. Am văzut că începe să fie numită această generaţie în fel şi fel. Vă rog, nu o numiţi în niciun fel! Această generaţie nu reprezintă niciun metal de niciun fel. E generaţia de suflet! Trebuie să fie şi generaţia de suflet a românilor. A fost victoria Generaţiei de Suflet. Băieţii ăştia au dat multe borne peste cap. S-au unit şi au dat tot ce au mai bun! E meritul lor total şi le sunt recunoscător. Îi felicit pe băieţi şi îi strâng în braţe. Am interpretat foarte bine jocul majoritatea timpului. Mă bucură faptul că e o victorie categorică şi că n-am primit gol. Sunt fericit pentru Stanciu că a fost declarat omul meciului! Starul nostru este grupul. O să urmeze cu siguranţă şi o analiză, poate au fost lucruri şi nu foarte bune. Ne bucurăm, de mâine trebuie să ne adunăm şi să continuăm drumul nostru”, a punctat selecționerul, care a aniversat, cu doar o zi în urmă, 46 de ani.
„Cred că după naşterea fetiţelor mele e cea mai fericită zi, atât din viaţa mea cât şi a colegilor. Ce am trăit azi nu se mai poate repeta! E de neegalat! Vreau să le mulţumesc suporterilor pentru ceea ce ne-au făcut să simţim, astăzi, la intonarea imnului, e doar o dată în viaţă! Sper că, azi, le-am făcut o bucurie. Am jucat pentru ţara noastră, pentru România. Nu este important că am marcat eu. Importantă este victoria echipei!”, a declarat cel care a deschis scorul, Nicolae Stanciu.

Urmează alte două meciuri importante la EURO2024

„Am spus tot timpul că a încredere în grupul nostru, că în meciurile oficiale vom arăta altfel şi am demonstrat asta! Sunt mândru de ceea ce am făcut pe teren cu toţii. Asta demonstrează ce grup unit suntem. Vreau să o luăm pas cu pas şi vom vedea. Astăzi ne-am făcut treaba extraordinar pe teren”, a declarat și unul dintre marcatori, Răzvan Marin, în vreme ce fotbalistul care a înscris al treilea gol, Denis Drăguș, s-a rezumat să spună: „Sperăm că am dat românilor ceea ce meritau şi aşteptau. Este incredibil să fiu acum pe teren, a fost extraordinar”.
„A fost senzaţional! Asta ne-am dorit, de când am început aceste calificări. Mă bucur mult, dar suntem conştienţi că treaba nu e gata, mai avem multe de făcut. Ştim ce avem de făcut, targetul nostru este să ieşim din grupe! Mulţumesc celor prezenţi în stadion, ei au câştigat bătălia cu fanii ucraineni şi mă bucur că i-am trimis fericiţi acaşă! Eu nu am mai jucat fotbal de două luni şi mă bucur că am făcut un joc defensiv foarte bun. Suntem foarte fericiţi, dar avem în continuare de muncit. Victoria ne obligă să ridicăm ştacheta. Vom pregăti bine partida cu Belgia, dar vom reveni cu acelaşi spirit, sâmbătă, pe teren. Ne-am făcut treaba bine, în această seară, ne bucurăm, dar de mâine avem treabă. Mă bucur pentru oamenii care au fost lângă noi, mă bucur că i-am făcut pe români fericiţi. Mă bucur că pot merge acasă bucuroşi, mândri că sunt români”, a fost reacția lui Andrei Burcă. 
Țara noastră face parte din Grupa E a turneului, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, iar România mai are două „hopuri” de trecut: pe 22 iunie, când va înfrunta Belgia, la Köln și pe 26 iunie, când va întâlni Slovacia, la Frankfurt. România este pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile disputate în anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000, când România a atins chiar sferturile de finală ale competiției.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net