România a strălucit în debutul la EURO 2024. Lecție de fotbal pentru Ucraina

Ultima actualizare:

România a debutat în forță în grupele de la EURO 2024, acolo unde „s-a descătușat” în primul meci cu Ucraina, luni, la München. Pe o Allianz Arena plină, unde s-au strâns peste 30.000 de români să-i susțină pe fotbaliștii lui Edi Iordănescu, „tricolorii” au reușit să dea o lecție de fotbal ucrainenilor, învingând cu 3-0.

Nicolae Stanciu a făcut România să spere la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)
Nicolae Stanciu a făcut România să spere la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)

Ritmul a fost unul antrenant încă din primele minute de joc, când ambele echipe au dat repede de înțeles că nu vor da înapoi și că niciuna nu va ceda prea ușor. Nu de puține ori nu a fost deloc vizibilă diferența de valoarea între loturi -fotbaliștii Ucrainei sunt de patru ori mai bine cotați decât selecționata României-, țara noastră făcând față cu succes „asaltului” adversarilor.
Primul șut pe poartă pentru selecționata noastră i-a aparținut lui Florinel Coman, care a trimis balonul, însă, direct în mâinile lui Andriy Lunin, în minutul 7, fără a pune probleme. Prima repriză s-a scurs cu „zvâcniri” din partea ambelor formații, România „bâjbâind” de câteva ori în fața porții. Cea dintâi fază care a făcut diferența a purtat semnătura lui Nicolae Stanciu, care a înscris cu un șut curajos la vinclu ('29), făcându-l KO pe portarul Ucrainei. 10 minute mai târziu, același Stanciu a fost la un pas distanță să-i pună din nou probleme adversarei României, după o lovitură de colț, însă Lunin a intervenit salvator la timp. De altfel, Stanciu a ajuns la 15 goluri marcate pentru națională, dintre care opt în meciurile oficiale, remarcându-se drept al doilea căpitan care marchează la EURO, după spaniolul Álvaro Morata.

Selecționata lui Edi Iordănescu a defilat la EURO2024

Repriza secundă a pornit din nou în forță și Răzvan Marin l-a lăsat din nou mască pe Lunin, înscriind al doilea gol pentru România ('53). „Tricolorii” nu le-au dat prea mult timp ucrainenilor să se dezmeticească, doar patru minute mai târziu România punctând din nou pe tabelă, de data aceasta prin Denis Drăguș ('57). Din păcate, Drăguș n-a apucat să se bucure prea mult, căci o mișcare greșită l-a făcut să se prăbușească la pământ, dând mari emoții naționalei țării noastre. Cu Ianis Hagi proaspăt intrat pe teren, în locul lui Dennis Man, România a continuat să creeze la mijlocul terenului, chiar dacă nu s-a mai concretizat pe tabela de marcaj. Ucraina a avut clipa ei de lumina reflectoarelor, dând emoții României, în minutul 77, cu un șut respins, în ultima clipă de Florin Niță, România „parafând” o victorie impresionantă în primul meci de la EURO 2024. 
Țara noastră face parte din Grupa E a turneului, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, iar România mai are două „hopuri” de trecut: pe 22 iunie, când va înfrunta Belgia, la Köln și pe 26 iunie, când va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră este pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile disputate în anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000, când România a atins chiar sferturile de finală ale competiției. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net