Grindeanu face un anunț după ce a fost criticat că închide Valea Oltului. Cum îi liniștește pe șoferi

Decizia de închidere a circulației pe Valea Oltului, pe timp de zi, a provocat nemulțumire în rândul șoferilor a specialiștilor din turism. Drumul, unul dintre cele mai circulate în sezon turistic, va rămâne închis timp de o lună, până pe data de 9 august, timp în care, în vederea lucrărilor la Autostrada Pitești Sibiu, vor avea loc mai multe defrișări. Criticat aspru pentru decizia luată taman în cea mai aglomerată perioadă, Sorin Grindeanu a făcut un nou anunț.

Lucrări finalizate mai devreme

Sorin Grindeanu spune că sunt mai importante autostrăzile decât alegerile. Foto: captură Facebook
Sorin Grindeanu spune că sunt mai importante autostrăzile decât alegerile. Foto: captură Facebook

Grindeanu spune că unele tronsoane ale autostrăzii Sibiu-Pitești ar putea fi date în funcțiune mai devreme.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, în timpul unei vizite pe şantierul autostrăzii Sibiu-Piteşti, că este posibil ca unele tronsoane să fie date în funcţiune în avans faţă de termenele contractuale.

„Am convingerea că aceste lucrări vor fi finalizate înainte de termen, având în vedere unde ne aflăm acuma. (…) Vom încerca să dăm, dacă va fi posibil, bucăţi, inclusiv bucăţi, nu aşteptăm să dăm întregul tronson, ci vom da (circulaţiei – n.r.), dacă vom putea, inclusiv porţiuni din acest traseu”, a afirmat, vineri, ministrul Transporturilor.

În ceea ce priveşte secţiunea 4 a autostrăzii, între Tigveni şi Curtea de Argeş, Sorin Grindeanu a explicat că lucrările sunt realizate în proporţie de 45%, cea mai dificilă lucrare fiind legată de construirea a două tunele. Termenul pentru tronsonul 4 este pentru primăvara anului 2027.

Tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş stă și mai bine. Aici, a fost turnat asfalt pe 90% din traseul de peste 30 de kilometri şi se lucrează la câteva „puncte critice”, a spus Grindeanu.

Termenul pentru acel tronson este anul 2025.

„Știu că e an electoral, dar autostrăzile sunt mai importante”

Tot vineri, Sorin Grindeanu a anunțat că, în ciuda criticilor, nu va renunța la închiderea traficului pe Valea Oltului și își asumă decizia chiar dacă acest lucru înseamnă să piardă voturi.

„Știu că e an electoral și știu că poate 90% dintre oamenii politici ar fi luat decizia să amâne eventualele lucruri care să ducă la un disconfort. Dar autostrăzile nu au culoare politică și atât timp cât soluția este aceasta, dacă vrem să avem autostrăzi, de a restricționa pe o perioadă de o lună traficul, eu nu ezit, chiar dacă e an electoral și chiar dacă mulți mi-au spus că ar fi mai bine să amânăm, sunt mai importante autostrăzile decât alegerile.

Au fost destui ani în care probabil că s-a gândit altcumva și au fost mai importante alte lucruri. Îmi asum acest lucru. Pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România, cu toate riscurile”, a spus Grindeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
val inundatie noroi
image
image
image
image
image
image
bac 2024 jpg
man 8026117 1280 jpg
bacalaureat 2021 jpeg
image png
epuizare caldura jpg
Antikythera, Greece jpg
plane 1010038 1280 (1) jpg
menopauza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net