Un calvar în plin sezon turistic. Cel mai circulat drum se închide, iar un oraș va fi afectat dramatic

În plin sezon turistic, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat închiderea celui mai circulat drum. Valea Oltului va fi restricționată pe timpul zilei timp de o lună. Ministrul a explicat că în zonă se vor face lucrări la autostrada Sibiu-Pitești, iar lucrările de pe un lot presupun defrișarea pădurii, iar acest lucru pune în pericol circulația pe DN 7 Valea Oltului. Decizia este dur criticată de specialiștii în turism.

Sibiul, afectat dramatic

valea oltului  peisaj jpg

„Aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic, ar pune în pericol viața celor care trec prin zonă (…) Din 8 iulie până pe 9 august vor fi făcute aceste lucrări care sunt foarte necesare pentru autostrada Sibiu-Pitești (…) Nu există alte variante. Vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”, a fost anunțul ministrului Sorin Grindeanu.

Decizia este dur criticată de operatorii din turism. Aceștia susțin că Sibiul va fi grav afectat de închiderea drumului care are loc într-o perioadă în care orașul așteaptă un număr mare de turiști.

„Această decizie spontană a Guvernului de a închide Valea Oltului va avea un impact negativ asupra calităţii călătoriilor în România”, a declarat, pentru Agerpres, Simina Manea, directorul executiv al Asociaţiei Judeţene de Turism (AJTS).

Este regretabil că s-au ales exact cele două luni din an dedicate vacanţelor, în care mobilitatea între regiunile ţării este cea mai mare, din Capitală înspre destinaţii turistice urbane şi rurale, mare - munte. Sunt lunile în care avem cei mai mulţi turişti străini, grupuri şi individuali, care vor fi confruntaţi cu schimbarea itinerariilor de vizitare şi mult mai mult timp petrecut în trafic", a explicat Simina Manea.

Lucrările trebuiau programate în extrasezon

Şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism dezaprobă decizia. ANAT consideră că astfel de lucrări, de altfel binevenite, ar trebui programate în extrasezon, după 1 octombrie, pentru a minimiza impactul asupra traficului şi a turiştilor.

În prezent, aceste restricţii afectează grav fluxul de călători către Bulgaria, Grecia şi Turcia, precum şi circulaţia internă în România, dar şi către Europa centrală şi occidentală, se arată în comunicatul transmis de asociaţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
gara docaneasa jpg
la volan   foto pixabay jpg
italia explozie jpeg
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
5 lidia fecioru jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net