Gripele şi virozele afectează Boboteaza. Ce se întâmplă cu slujba de Bobotează?

Gripele şi virozele afectează Boboteaza. Cum? Patriarhul Daniel are viroză şi nu va sfinţi agheasma în prezenţa credincioşilor şi nu va ţine nici slujba specială. La Constanţa, Teodosie Snagoveanul va sfinţi ca de obicei primul agheasma de Bobotează, dar nu va mai face echilibristică pe cisterne, ca-n alţi ani. Arhiepiscopul Tomisului va sluji pe pământ, ca toţi preoţii. 

image

Boboteaza în Capitală

La Bucureşti, astăzi, în Ajunul Bobotezei, va avea loc Sfinţirea Mare a apei (Agheasma Mare), precum şi îmbutelierea a 13.000 de sticle (26.000 litri). Operaţiunea va avea loc în premieră într-un spaţiu special amenajat, fără accesul credincioşilor. De asemenea, vor fi pregătite 5.000 de pachete cu anafură.

În ziua de vineri, 6 ianuarie, de la ora 7.00, la Baldachinul Sfinţilor de lângă Catedrala Patriarhală, vor fi oferite credincioşilor prezenţi câte o sticlă de 2 litri cu Agheasmă Mare şi un pachet cu anafură.

În ceea ce priveşte slujbele, surse din cadrul Patriarhiei ne-au declarat că, aproape sigur, starea de sănătate a patriarhului Daniel (n.r. viroza de care suferă) nu îi va permite să sfinţească personal agheasma şi că operaţiunea va fi făcută de alţi trei ierarhi.

Boboteaza la Constanţa

Teodosie Snagoveanul, arhiepiscopul Tomisului, a anunţat că în acest an nu mai sfinţeşte agheasma de Bobotează în modul care i-a adus celebritate: căţărat pe cisternele cu apă. Ceremoniile speciale de Bobotează încep astăzi, în Ajun, de la ora 5.25, apa sfinţită va fi îmbuteliată în 150.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioşilor.

Apoi, în ziua de Bobotează, Teodosie va umbla prin judeţ şi va împărţi sticle cu agheasmă, inclusiv deţinuţilor de la Poarta Albă. Apoi va pleca în procesiune către malul Dunării şi va arunca trei cruci în ape, pentru a fi recuperate de către tineri curajoşi. În final, Teodosie va merge la Spitalul Hârşova, unde îi va binecuvânta pe bolnavii internaţi. 

Boboteaza la Iaşi

Peste 10.000 de litri de apă sfinţită, dar şi 5.000 de sticle de jumătate de litru, sunt pregătite de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru credincioşii care vor fi prezenţi de Bobotează la slujba organizată la catedrala ieşeană.

Potrivit news.ro, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, sfinţirea apei se va săvârşi astăzi, după Sfânta Liturghie, pe esplanada din faţa intrării în lăcaşul de cult. Slujba va fi ţinută de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei.

Boboteaza la Giurgiu

După Sfânta Liturghie de la Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului”, soborul de preoţi va merge la Bazinul Dunării de pe strada Mircea cel Bătrân pentru sfinţirea apei. Apoi, va avea loc aruncarea Crucii Sfinţite în apă, recuperarea acesteia şi returnarea ei Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net