Haos în drum spre vacanțe. Cursele spre Grecia, Italia și Spania au întârzieri cu orele, iar situația s-ar putea agrava

Ultima actualizare:

Aeroporturile s-au aglomerat în perioada concediilor. Pe cel mai mare aeroport al țării, "Henri Coandă", duminică a fost o zi de lungi așteptări pentru călători. Nu mai puțin de 13 zboruri erau anunțate cu întârzieri, numai în prima parte a zilei de duminică. Cele mai mari probleme au fost la cursele spre destinațiile preferate de turiștii români, precum Grecia, Italia și Spania.

pasageri aeroport jpeg

Situația ar putea deveni și mai problematică

Consultanții în turism avertizează că situația s-ar putea înrăutăți în condițiile în care controlorii de trafic sunt nemulțumiți de nivelul salariilor și amenință că intră în grevă, scrie ziare.com.

Mulți pasageri și-au văzut planurile date peste cap în condițiile în care unele avioane au avut întârzieri de mai multe ore.

În condițiile în care mulți au zboruri cu escală, apare o situație dificilă aceea a bagajelor, iar pasagerii riscă să nu le primească la destinație.

Nici românii aflați pe marile aeroporturi din străinătate nu au scăpat de întârzieri la întoarcerea în țară. Pe aeroportul Barajas din Madrid, unul dintre cele mai mari din Europa, au fost în jur de 20 de curse întârziate, printre ele și un zbor de la București care a ajuns la destinație cu o oră întârziere, potrivit stiriletvr.ro.

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România: "Sunt întârzieri pentru că întârzie livările de aeronave pentru companiile mari, aeronavele sunt folosite cu o frecvenţă foarte mare. De asemenea, lipsa de muncitori în continuare tot pe aeroporturile mari din Europa şi se transmit aceste întârzieri.", potrivit știrile tvr.ro

Problemele apar în condițiile în care biletele de avion s-au scumpit. De exemplu, numai în luna mai, prețurile erau mai mari cu peste 45% decât în urmă cu un an, potrivit statisticilor oficiale.

Reprezentații aeroporturilor din România pun întârzierile din țară mai ales pe seama problemelor care apar pe marile aeroporturi europene, dar și la unele companii aviatice.

„Cea mai aglomerata zi din istoria aviatiei”

Pa data de 6 iulie, a fost marcat un record absolut. Aceasta „a fost cea mai aglomerata zi din istoria aviatiei cu peste 130.000 de zboruri” înregistrate în data de 6 iulie 2023. Două zile mai târziu, pe cer erau peste 20.000 de avioane comerciale, a scris pe facebook Răzvan Pascu, consultant in marketing turistic și vice-presedinte al Asociatiei Travel Focus si Managing Partner al Travel Communication România.

Foto: Flightradar24
Foto: Flightradar24

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net