Atac pe aeroportul din Chişinău: un cetățean străin a furat pistolul unui polițist și a ucis două persoane

Ultima actualizare:

Incident pe aeroportul din Chișinău. Mai multe împușcături s-au auzit vineri, 30 iunie. Sursele spun că un bărbat, căruia i s-ar fi interzis intrarea în țară, ar fi reușit să fure pistolul unui polițist de frontieră și a împușcat două persoane. Oamenii au fost evacuați din clădire. 

Doi polițiști au murit în urma unui atac armat, pe aeroportul din Chișinău Foto: Shutterstock
Doi polițiști au murit în urma unui atac armat, pe aeroportul din Chișinău Foto: Shutterstock

Atacatorul a ucis doi polițiști de frontieră 

La Aeroportul Internațional Chișinău, vineri, 30 iunie, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit polițiștilor, atacatorul ar fi reușit să fure pistolul unui polițist de frontieră și a ucis două persoane (polițiști de frontieră) după care s-a baricadat într-o încăpere a aeroportului.

Polițiștii anunță că individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport.

Atacatorul sosise cu o cursă din Turcia

Atacatorul a sosit la Chișinău cu o cursă din Turcia, potrivit Ziarul de Gardă. Conform altor informații, neverificate însă e posibil ca atacatorul să fie un membru al grupului Wagner.

Președinta Maia Sandu a transmis că „instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova."

Atac armat în masă, în Serbia

La începutul lunii mai, în apropierea orașului Mladenovac, la aproximativ 50 km (30 mile) sud de Belgrad, un atacator, aflat într-o mașină în mișcare, a deschis focul asupra oamenilor din orașul de la sud de Belgrad.

Atacatorul, în vârstă de 21 de ani, a folosit o armă automată pentru a trage la întâmplare în oameni. Atunci opt persoane au fost ucise și 13 au fost rănite. 

Atac armat în plin Ramadan!

În martie 2023, s-a petrecut primul atentat soldat cu morți comis pe teritoriul portughez în ultimii 40 de ani. Un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis două persoane şi a făcut mai mulţi răniţi într-un centru musulman din Lisabona. În clădire funcționa un sediu ismailiților, minoritate a comunităţii musulmane şiite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
otet de mere jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net