Serbia, lovită de un nou atac armat în masă. Opt persoane au fost ucise și 13 rănite

Ultima actualizare:

Cel puțin opt persoane au fost ucise și 13 au fost rănite după ce atacatorul, aflat într-o mașină în mișcare, a deschis focul asupra oamenilor din orașul de la sud de Belgrad.

Noul atac a avut loc la puțin timp după ce un elev și-a omorât mai mulți colegi. Foto: Click.
Noul atac a avut loc la puțin timp după ce un elev și-a omorât mai mulți colegi. Foto: Click.

Atacatorul a tras la întâmplare în oameni

Incidentul a avut loc joi seara, în apropierea orașului Mladenovac, la aproximativ 50 km (30 mile) sud de Belgrad, potrivit televiziunii de stat. Atacatorul, în vârstă de 21 de ani, a folosit o armă automată pentru a trage la întâmplare în oameni, se arată în raportul RTS, spunând că poliția încă îl caută pe suspect.

Ministrul sârb de interne: „Un act terorist”

Ministrul sârb de interne, Bratislav Gasic, a numit împușcătura „un act terorist”, se arată în raport. În zonă au fost trimise ambulanțe, precum și unități speciale de poliție și elicoptere.

Atacul de la Mladenovac a avut loc în timp ce Serbia, nu a apucat să-și revină după  împușcăturile de la o școală din centrul Belgradului, în care un băiat de 13 ani a folosit armele tatălui său pentru a-și ucide opt colegi de școală și un agent de securitate. 

Cu câteva ore înainte de noul atac, zeci de studenți au adus un omagiu victimelor. 

Serbia este plină de arme rămase din războaiele din anii 90'

Balcanii se numără printre regiunile de top din Europa, în ceea ce privește numărul de arme pe cap de locuitor, iar Serbia este plină de arme rămase din războaiele din anii 1990.

Totuși, țara are legi stricte asupra armelor, iar ultima împușcătură în masă a avut loc în 2013, când un veteran de război a ucis 13 persoane într-un sat din centrul sârbilor.

Autoritățile au luat măsuri pentru a înăspri și mai mult controlul armelor, iar poliția a cerut cetățenilor să-și încuie armele și să le țină departe de copii, scriu cei de la Al Jazeera.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net