A fost ucis cel mai căutat terorist din lume! Ce rol a avut în atentatele de la 11 septembrie

Cel mai căutat terorist din lume a fost ucis! A orchestrat mai multe atacuri criminale și a avut un rol important în atentatele din 11 septembrie 2001, când 3.000 de persoane au murit în Statele Unite ale Americii.

cele mai sangeroase atentate teroriste din toate timpurile   11 septembrie 2001 jpeg
Cel mai c─âutat terorist din lume a fost ucis

A fost confirmată moartea liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri. Acesta preluase gruparea jihadistă în 2011, după moartea lui Osama bin Laden. Considerat unul dintre cei care a orchestrat cea mai întunecată zi din istoria recent a SUA, teroristul fusese de negăsit de mai bine de un deceniu.

Vezi și: Plănuiau un atac terorist mai mare decât cel din 11 septembrie 2001! Complotul șocant al jihadiștilor

ÔÇ×S-a f─âcut dreptate ┼či acest lider terorist nu mai este", a transmis pre╚Öedinte Joe Biden, ├«ntr-o interven╚Ťie televizat─â.

Liderul de la Casa Albă a anunţat luni, 1 august, moartea liderului Al-Qaida. Acesta a fost ucis în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Afganistan, transmite AFP, citată de Agerpres.

A murit cel mai căutat terorist din lume! A avut un rol decisiv în atentatele sângerose din 11 septembrie 2001

ÔÇ×S├ómb─ât─â, la ordinul meu, Statele Unite au efectuat o lovitur─â aerian─â asupra Kabulului, ├«n Afganistan, care l-a ucis pe liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri", a spus Joe Biden ├«n discursul de la Casa Alb─â.

Moment controversat:┬áComediantul Jimmy Carr, scandal dup─â o glum─â despre 11 septembrie ┼či Bin Laden

├Äntr-o comunicat postat luni pe Twitter ├«nainte de interven┼úia lui Joe Biden, purt─âtorul de cuv├ónt al talibanilor a recunoscut existen┼úa unui ÔÇ×atac aerian", atribuit unei "drone americane".

A murit cel mai c─âutat terorist din lume

image
Ayman Al-Zawahiri. Foto: captur─â video

Liderul Al-Qaida┬áera unul dintre cei mai c─âuta┼úi terori┼čti din lume. Statele Unite promise 25 de milioane de dolari pentru orice informa┼úie care ar fi dus la g─âsirea temutului terorist.

Ayman Al-Zawahiri a fost ucis dup─â o opera┼úiune special─â care s-a desf─â┼čurat pe teritoriul Afganistanului. Atacul s-a efectuat cu o dron─â, f─âr─â nicio prezen┼ú─â militar─â american─â la sol. Au fost folosite dou─â rachete Hellfire, a precizat un responsabil american.

Cel mai căutat terorist a avut un rol cheie în mai multe atentate care au vizat cetăţeni americani. În momentul atacurilor din 11 septembrie, Al-Zawahiri era numărul doi în gruparea Al-Qaida, după Osama bin Laden.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á┬á

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (1) jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg