Haos în Gara de Nord. Trenul spre Suceava a plecat cu 100 de minute întârziere

Ultima actualizare:

Nervi și aglomerație în Gara de Nord, în Vinerea Mare. Deși CFR Călători a anunțat că trenurile au fost suplimentate cu vagoane de clasă, de dormit și cușetă, întârzierile de zeci de minute tot le-au dat bătăi de cap călătorilor. Azi, trenul IR 1751 spre Suceava a plecat din București cu o întârziere de 100 de minute. 

Așa arăta tabela din Gara de Nord vineri, la ora 12.00. Foto: Click!
Așa arăta tabela din Gara de Nord vineri, la ora 12.00. Foto: Click!

Ca în fiecare an, traficul pe calea ferată crește în perioada sărbătorilor, iar azi, 22 aprilie, în Vinerea Mare, călătorii care așteptau trenurile în Gara de Nord s-au lovit de acest neajuns. Pe lângă aglomerație, oamenii au fost nevoiți să aștepte zeci de minute pentru a pleca spre destinație, în vacanțe, acasă sau la rude.

Furnicar pe peron, în Gara de Nord, în Vinerea Mare. Foto: Facebook / Roxana Ruscior
Furnicar pe peron, în Gara de Nord, în Vinerea Mare. Foto: Facebook / Roxana Ruscior

Trenul IR 1751 a plecat din București, spre Suceava, cu o întârziere de 100 de minute, iar IR1663, spre Iași, cu 40 de minute întâziere. Din pozele publicate de călători pe rețele sociale se poate observa furnicarul de pe peron, dar și tabela care indica întârzierile. La ora 12.00, cele două trenuri menționate anterior aveau 70, respectiv 30 de minute întârziere, însă ulterior timpul de așteptare a crescut.

Tabela cu trenul spre Suceava. Foto: Facebook / Roxana Ruscior
Tabela cu trenul spre Suceava. Foto: Facebook / Roxana Ruscior

Potrivit informațiilor publicate de jurnalistul TVR Cătălin Deacu, trenul spre Suceva a plecat din București Nord cu 100 de minute întârziere, din cauză că s-a stricat locomotiva. Până la acest moment, CFR nu a trimis nicio informare despre situația din Gara de Nord.

Recomandările CFR în perioada Sărbătorilor

În contextul unui trafic de călători crescut, prilejuit de zilele libere de Sărbătorile Pascale și 1 Mai, CFR Călători operează cu întregul parc tehnic disponibil de material rulant și are în vedere, operativ, sporirea capacităţii (vagoane suplimentare) de transport pe rutele care înregistrează cele mai mari solicitări, în funcție de disponibilități.

Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Pentru adaptarea capacității de transport la nivelul solicitărilor, astfel încât să se evite situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă călătorilor:

  • să își planifice din timp călătoria;
  • să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație;
  • să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net